Privatøkonomi

3,4 mio. danskere deler i dag 17,4 mia. kr. i returskat

Det er især borgere i Region Hovedstaden, der kan glæde sig - de får den største gennemsnitlige overskydende skat udbetalt.

Skattestyrelsen udbetaler fra i dag 17,4 mia. kr. i overskydende skat til mange af Danmarks borgere. Foto: Skattestyrelsen

Skat er her til morgen begyndt at sende overskydende skat tilbage til 3,4 mio. borgere. I gennemsnit skal de have 5.179 kr. ind på deres Nemkonto.

De 3,4 mio. skatteydere får dermed deres egne penge tilbage, der samlet løber op i 17,4 mia. kr. i for meget betalt skat i 2019.

For hovedparten af skattebetalerne vil beløbet gå ind på kontoen i løbet af fredagen.

»Vi ved, at mange ser frem til dagen, hvor de får penge tilbage i skat. Men det er vigtigt at huske på, at en overskydende skat bare betyder, at man har betalt for meget i skat i løbet af året, der er gået. Det er derfor en god idé at bruge anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2020 stemmer,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør med ansvar for årsopgørelsen i Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ser man på de enkelte regioner, så er det borgerne i Hovedstaden, der i gennemsnit får mest udbetalt med 5.663 kr.

De bedste til at have regnet skatten ud er borgerne i Region Syddanmark, der i gennemsnit skal have udbetalt 4.857 kr.

Mens 3,4 mio. borgere er blevet mødt af et grønt tal i deres årsopgørelse, er knap 1,1 mio. borgere blevet mødt af et rødt tal og dermed en restskat. Restskatten udgør aktuelt 6,8 mia. kr. Det svarer til en gennemsnitlig restskat på 6.075 kr., skriver Skattestyrelsen.

Der er dog nogle - som har overskydende skat tilgode - der må vente.

»Samtidig vil omkring 65.000 borgere opleve, at deres overskydende skat tilbageholdes. Det sker enten ved større overskydende skatter, som skal gennemgås inden en udbetaling, eller fordi Skattestyrelsen vurderer, at der mangler oplysninger. Det kan f.eks. være oplysninger vedrørende overskud ved forældrekøbte lejligheder, indtægter fra solceller eller gevinst eller tab ved salg af værdipapirer. Det fremgår af årsopgørelsen, hvorfor man ikke får den overskydende skat udbetalt,« skriver skattestyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også