Privatøkonomi

Går du på boligjagt i påsken? Her er de billigste lån

Skal boligen overtages efter 1. september, skal man have et af de nye lån.

Ejendomsmæglerne er spændte på at se, om det sædvanlige store antal danskere vil ud at se på boliger i påsken. Arivfoto:  Thomas Borberg

Påsken er normalt højsæson for boligkøbere og osere. Mange er tilbageholdende med at se på boliger i øjeblikket på grund af corona-krisen og de pludselige rentestigninger i begyndelsen af måneden.

Men der er måske ikke den store grund til bekymring. Alle ejendomsmæglerkæder følger sundhedsmyndighedernes regler, når de fremviser, og renten er fortsat historisk lav. Det gælder både lån med fast rente og flekslån.

Det er en dog god idé at holde lidt nøjere øje med kurslisterne end normalt - ikke mindst, hvis man går efter et 1,5 pct.-lån, der sikrer et lavt kurstab.

Kursen på versionen med afdrag svinger over og under 100 i øjeblikket, og det kan sagtens være, at det er på hylden hos ét realkreditinstitut og ikke hos et andet.

Eneste mulighed for at få et 1,5 pct.-lån er, hvis man vil have et uden afdrag. Så er kursen til gengæld god med 99,1.

Hvis man vil have et lån med afdrag her og nu og vil minimere kurstabet, er bedste bud 1 pct.-lånet med en kurs på 96,2.

Der dog grund til at studere kurslisterne endnu nøjere, hvis man køber en bolig med overtagelse efter 1. september. Så er det ikke længere muligt at optage et 30-årigt lån med udløb i 2050.

Realkreditinstitutterne skifter automatisk obligationsserier hvert tredje år. Det sker den 1. september i år. Efter den dato kan man kun få 30-årige lån med udløb i 2053.

I Totalkredit har man tyvstartet med de nye obligationer. Det betyder eksempelvis, at man allerede nu kan få både for 1- og 1,5 pct.-lån med udløb i 2053.

Hvis man vil have et 20-årigt lån er kursen 99,3 med en rente på 1 pct.

Renterne på flekslån er også lave. Både F1- og F3-lån har negativ rente. Lavest er F1-renten med -0,26 pct.

BRANCHENYT
Læs også