Privatøkonomi

Nu er det nemmere at få en cabriolet som firmabil i sommerhalvåret

Skattestyrelsen har ændret praksis, og det gør det nemmere at have en cabriolet som firmabil i sommerhalvåret, lyder det fra revisionshuset BDO.

Foto: Jens Høy
BDO

Vejen til at kunne køre rundt i en cabriolet som firmabil i de varme måneder er blevet mindre snørklet. Skattestyrelsen har nemlig ændret praksis på området, og det betyder, at det nu er muligt kun at blive beskattet om sommeren. Vel at mærke uden at skulle afregistrere bilen i vinterhalvåret. Det skriver revisionshuset BDO i sit nyhedsbrev Depechen.

»Mange brugere af firmabiler har en forkærlighed for cabrioleter, men en del har afholdt sig fra at realisere deres drøm om en sommerbil, fordi det tidligere var nødvendigt at afregistrere bilen i vinterhalvåret, hvis man ville undgå at blive firmabilbeskattet i alle årets 12 måneder. En opstaldning af bilen i kombination med en stilstandsforsikring har ikke været tilstrækkelig til at undgå beskatning i vintermånederne,« skriver BDO.

Men denne praksis er blevet ændret, efter at Skattestyrelsen sidste år tabte en sag på området og efterfølgende valgte ikke at gå videre i retssystemet. Sagen drejede sig om en direktør, der fik rettens ord for, at han ikke skulle beskattes henover en periode på seks måneder, hvor bilen var stilstandsforsikret, nummerpladerne var afleveret til en forsikringsmægler og bilen stod overdækket i en lagerhal.

»Derved slap direktøren ikke bare for en efterskat i niveauet 55.000 kr., men blev også godtgjort alle sine sagsomkostninger,« skriver BDO.

Efter dommen har Skattestyrelsen udsendt et såkaldt styresignal. Af styresignalet fremgår det, at skattemyndighederne har ændret praksis på området efter dommen. Men man skal opfylde en række betingelse for, at man kan undgå beskatning af sin ”sommerbil” i vinterhalvåret:

  • Der skal i husstanden være yderligere personbiler til rådighed, så husstandens transportbehov er opfyldt.
  • Bilen skal være egnet til anvendelse i forbindelse med de opgaver, der skal udføres i forbindelse med arbejdet.
  • Nummerpladerne til bilen skal være afmonteret og samtidig afleveret hos forsikringsselskabet, hvor bilen er forsikret eller evt. hos en forsikringsmægler,
  • Bilens forsikring skal ændres til en stilstandsforsikring
  • Bilen skal være placeret i en vis distance (ikke defineret, red.) fra bopælen, og så må den ikke benyttes i perioden.

Derudover fremgår det også, at sager tilbage til 2010 kan blive genoptaget, hvis der bliver anmodet om det inden juli i år.

BRANCHENYT
Læs også