Privatøkonomi

Airbnb: Flere booker ferie hjemme i Danmark

Mens coronakrisen fortsat verserer, oplever Airbnb en langsom stigning i antallet af bookinger. Men folk bliver i højere grad hjemme i deres egne lande - det samme gælder i Danmark.

Flere danskere vælger ifølge Airbnb at tage en ”staycation”. Foto: Andrew Harrer

Rejsebranchen i Europa er i dyb krise. Samtlige lande har indført en eller anden form for restriktioner for at inddæmme spredningen af coronavirus, og langt størstedelen af flytrafikken er indstillet, indtil faren er drevet over.

Men noget tyder på, at rejsehungrende europæere ikke helt har opgivet at planlægge ferie til sommer. I hvert fald ifølge udlejningstjenesten Airbnb, som efterhånden melder om en stigning i antallet af bookinger.

Det skriver Financial Times.

Brian Chesky, adm. direktør i Airbnb, fortæller i et interview med erhvervsmediet, at man har set en stigning i bookinger inden for landenes grænser, hvilket især kommer til udtryk i Danmark og Holland.

»Genopretningen er bedre, end vi havde forudset for blot to uger siden. Er det en midlertidig bedring? Er det en permanent bedring? Det er der ingen, der ved,« siger Brian Chesky i interviewet.

Selvom der stadig bliver booket værelser, sker det med en stor ændring – feriegæsterne bliver hjemme i deres egne lande.

Airbnb oplyser, at antallet af danske brugere, som booker overnatninger i Danmark, er 90 pct. højere end i april 2019. I Holland er tallet på 80 pct.

Udlejningstjenesten oplyser, at der er sket en lignende stigning i Norge, Sverige, Schweiz og Østrig, men afviser at kommentere på, hvorvidt der er tale om bookinger til sommer eller senere i år, skriver Financial Times.

Ligesom resten af rejsebranchen har Airbnb set et kollaps i antallet af bookinger. Tidligt i krisen bad den private udlejningstjeneste sine lejere om at betale bookinggebyrer tilbage til gæster, som var forhindret i at rejse.

På globalt plan forventer Airbnb at se en halvering af sin omsætning i 2020 – nede fra 4,8 mia. dollars, hvilket svarer til 33 mia. kr., sidste år. Selskabet meddelte tirsdag, at det vil fyre 25 pct. af alle sine medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også