Privatøkonomi

Klassisk Porsche-model i nye klæder 

Porsche klar med den nyeste generation af den halvåbne 911 Targa, der følger en designlinje med stærke historiske rødder. 

Den nye Porsche 911 4S Targa er både klassisk og hypermoderne i sit udtryk. Taget kan køres til eller fra på 19 sek. Foto: Porsche De hurtige 4- og 4S-versioner af den halvåbne 911 Targa klarer 0-100 km/t. på 3,9-4,2 sek. Foto: Porsche Targa-modellerne med den brede og forkromede midtersprosse har været en signatur for 911 siden midten af 1960’erne. Foto: Porsche

Hvis der er en hjørnesten i fortællingen om Porsche 911, er det Targa-modellen, der har været med til at styrke den ikoniske 911’er fra 60’erne, og som for alvor byggede myten op.

Modellen med den brede, forkromede midterste sprosse og mulighed for fri luft foran blev også et symbol for sin tid, og nu er den her så i en ny aftapning, der bygger på den nyeste Porsche 911-generation fra forrige år.

Det betyder, at der er masser af hightech i pakken fra sportsvognsbyggerne i Zuffenhausen.

Targa-historien
Den første Porsche 911 blev lanceret i 1963. To år senere fulgte 911 Targa-modellen. Den halvåbne model er blevet en fast del af programmet sammen med 911 Coupé og 911 Cabriolet.

Porsche 911 Targa lanceres i første omgang som de firehjulstrukne Targa 4- og Targa 4S-modeller, hvor de treliters, sekscylindrede motorer byder på henholdsvis 385 hk og 450 hk.

Nu også med manuelt gear

Motorerne borger for værdier, som hedder 0-100 km/t. på henholdsvis 4,2 sek. og 3,9 sek., hvis man tilkøber Sport Chrono-pakkerne, mens topfarten er 289 km/t. og 304 km/t. Det skulle være nok til at give vind i håret. Som noget nyt kan modellerne nu også bestilles med manuelt gear. Det er en helt nyudviklet syvtrins gearkasse, som er rettet mod dem, som vil have fornøjelsen af helt at styre gearskiftet selv frem for med den ottetrins PDK-automatgearkasse med dobbeltkobling, som er standard.

Med i den firehjulstrukne pakke følger også en opsætning med en nyudviklet foraksel. Her skal en vandkølet kobling og et ditto differentiale sørge for en bedre overførsel af moment – og dermed vejgreb.

Praktisk og æstetisk

Forhistorien om den midterste sprosse og Targa-modellen er ligetil. Den kom nemlig på banen i en tid, hvor mærket endnu ikke havde udviklet en cabriolet, som ville være stabil og sikker nok uden et fast tag. Derfor kom sprossen, som i mellemtiden også er blevet en del af modellens design-dna og har været i modelprogrammet i adskillige 911-generationer.

Navnet ”Targa” er hentet fra det navnkundige Targa Florio-løb på Sicilien, hvor Porsche har haft succes.

Mens de oprindelige 911 Targa-modeller fra 1965 havde en foldbar top og bagrude, er der nu tale om en fast i glas. Taget kan køre til og fra automatisk på 19 sek.

Priserne starter fra 2.423.950 kr. for en Porsche 911 Targa 4.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.

Læs også