Privatøkonomi

Koster 600 kr.: Ny bilforsikring til særlig type bilister

Nu kan du få en bilforsikring uden at eje en bil.

Den nye type bilforsikring er målrettet bilister, som f.eks. bruger Gomore eller lejer en bil på time- eller dagsbasis.

Det kan virke en smule omsonst at betale for en bilforsikring, når man ikke ejer en bil. Alligevel er det præcis den type forsikring, som LB Forsikring nu vil tilbyde sine kunder.

Det skriver Finanswatch.

For 600 kr. årligt kan en bilist, der gør brug af lejebiler eller delebilsordninger, nu købe en forsikring med en selvrisiko på 0 kr.

»Vi kan se en bevægelse fra det at eje en bil til at have adgang til mobilitet, og det vil vi gerne støtte op om,« siger Steen Holse Andersen, driftsdirektør i LB Forsikring, i en pressemeddelelse.

Delebiler og lejebilskoncepter er de senere år blevet et udbredt fænomen rundt om i landet, og det er netop den tendens, som LB Forsikring vil tappe ind i.

Den nye type bilforsikring er målrettet bilister, som f.eks. bruger Gomore eller lejer en bil på time- eller dagsbasis. Forsikringen gælder også, hvis man lejer en bil fra udlejningsfirmaer som Avis, Hertz og Sixt.

»På mange måder er dette lidt bilernes svar på en streamingtjeneste. Du kan selv vælge, hvilken slags bil du vil leje, hos hvem og hvor længe, uden du behøver betale for en lavere selvrisiko hos hver enkelt,« sigeer Steen Holse Andersen.

Forsikringen med en selvrisiko på 0 kr. giver også adgang til juridisk vejledning, hvis der skulle opstå en tvist i forbindelse med leje af bil.

LB Forsikring er et medlemsejet forsikringsselskab, der består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA.

Selskabet er det tredjestørste på privatmarkedet i Danmark med næsten 400.000 medlemmer.

BRANCHENYT
Læs også