Privatøkonomi

Danske privatinvestorer venter endnu større afkast fra C25-selskaberne

De danske privatinvestorers forventninger til C25-selskaberne er tårnhøje, på trods af at der allerede er leveret et afkast på 14,5 pct. i år.

Det fremgår af en rundspørge i Dansk Aktionærforening, skriver dagbladet Børsen.

I alt er 1260 medlemmer og privatinvestorer i foreningen blevet spurgt. Omkring halvdelen venter stigninger for resten af aktieåret. Ved indgangen til andet halvår lød forventningen på en stigning på omkring 10 pct. i år.

- Vi er ikke overraskede over, at vores medlemmer bevarer optimismen. Men vi siger også til dem, at de skal være på vagt, for det hele er stadig ganske usikkert, siger Mikael Bak, der er topchef i Dansk Aktionærforening, til Børsen.

PFA's chefstrateg, Tine Choi Danielsen, mener også, at der er grund til at være positiv for det kommende halvår. Stigninger på 10 pct. er ifølge chefstrategen realistisk, men "vi når ikke op over 20 pct.," siger hun til Børsen.

En analyse fra den internationale kapitalforvalter Schroders viser også, at de danske investorer har tiltro til nye afkast snart.

Over de næste fem år ventes et årligt afkast på 10,62 pct., fremgår det af analysen, hvor 26.000 investorer er blevet spurgt.

Søren Verup, der er formuerådgiver i Finanshuset Fredensborg, er ikke helt så optimistisk. Han fortæller til Børsen, at han regner med, at aktierne vil stige med det historiske gennemsnit på 6-8 pct. om året over de næste syv år.

BRANCHENYT
Læs også