Privatøkonomi

Bankernes feriepengelån har indtil videre ikke været populære

7500 danske husstande har benyttet sig af muligheden, som de største banker har givet, og lånt de indefrosne feriepenge de står til at få udbetalt i oktober.

Danske Bank er en af de banker, der udbetaler feriepengene som rentefrit lån. Foto: Jens Hartmann Schmidt

De største banker gav henover sommeren danskerne mulighed for at tage forskud på de indefrosne feriepenge, der venter til oktober. I alt er der blevet udlånt 95 mio. kr. gennem Danske Bank, Nykredit og Arbejdernes Landsbanks såkaldte feriepengelån. 7500 husstande har i alt gjort brug af disse tre storbankers tilbud, som dækker knap 40 pct. af markedsandelen i Danmark. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

I alt står danskerne ifølge beregninger til at modtage cirka 32 mia. kr efter skat i feriepenge til oktober. Louise Aggerstrøm, privatøkonom i Danske Bank, mener derfor ikke, at 95 mio. kr er meget.

»Vi havde ikke regnet med at særlig mange ville benytte sig af det. Det meste tyder på at folk gerne vil have pengene i hånden, før de bruger dem. Sammenlignet med at folk står til at få flere milliarder ud, så er det her ikke særlig meget,« fortæller hun.

Louise Aggerstrøm oplyser, at Danske Bank i gennemsnit har udbetalt cirka 9000 kr. i feriepengelån. Det svarer til at de, der har fået udbetalt feriepenge før tid, har en månedsløn på under 20.000 kr.

Feriepengelånet har ikke været relevant for de, der allerede har penge stående i banken. Meget tyder altså på, at denne gruppe venter med at få pengene udbetalt til oktober, eller ligefrem venter helt til pensionsalderen. De, der har gjort brug af bankernes tilbud, har blandt andet brugt dem til at finansiere sommerferien, fortæller Louise Aggerstrøm.

Selvom kalenderen snart skriver oktober, så kan man stadig låne sig til feriepengene i banken, og ifølge Finans Danmark, så er der fortsat interesse for at få dem udbetalt allerede nu.

Det er ikke udelukkende bankerne, der tilbyder at man kan bruge pengene allerede nu. Blandt andet har elektronikkæden Power meddelt, at man har mulighed for at købe varerne nu og betale til oktober.

BRANCHENYT
Læs også