Privatøkonomi

Nasdaq fortsætter himmelflugten - har igen sat rekord

Det amerikanske teknologiindeks Nasdaq er steget med mere end 29 pct. i år.

Foto: AP Foto: AP

Der er blevet føjet endnu et kapitel til det amerikanske teknologiindeks Nasdaqs himmelflugt i år. Da den ordinære aktiehandel i USA sluttede mandag aften dansk tid, var det med en stigning i Nasdaq-indekset på 1,11 pct. til niveauet 11288,57 kurspoint.

Det er det højeste niveau nogensinde.

»Både S&P 500 og Nasdaq endte mandagen med stigninger på trods af, at flere risikofaktorer samler sig i øjeblikket med øgede spændinger omkring handels- og teknologikrigen mellem USA og Kina, flere coronatilfælde samt mindre sandsynlighed for, at den amerikanske Kongres på den korte bane kan lande en finanspolitisk aftale. I stedet synes aktiemarkedet at nyde godt af centralbankernes likviditetsindsprøjtninger (PBoC annoncerede nye tiltag i går) samt de ultralave realrenter,« skriver Nordea i sin morgenrapport.

Det var især den amerikanske elbilproducent Tesla, der bidrog til rekorden. Aktien i Tesla bragede mandag - uden nogen større nyhed fra selskabet - i vejret med mere end 11 pct.

Med mandagens stigning er Nasdaq-indekset nu steget med mere end 29 pct. siden årsskiftet. Det er dermed den klare vinder i sammenligning med de to andre store amerikanske aktieindeks S&P 500 og Dow Jones. Disse indeks er siden nytår henholdsvis steget med 4,68 pct. og faldet med 2,43 pct.

BRANCHENYT
Læs også