Privatøkonomi

Dacia dropper den populære Logan MCV

Dacia klar med en ny udgave af Dacia Sandero. Stationcaren Logan MCV forsvinder og erstattes af en sedan-model, der ikke kommer til Danmark.

Det er slut med Dacia Logan MCV, som er en stationcar-version af Sandero. Foto: Dacia Dacia Sandero bliver langt mere moderne og kommer også som friluftsmodellen Stepway. Stationcaren, Logan, bliver til en sedan, der ikke skal sælges i Danmark. Foto: Dacia Den elektriske Dacia Spring, som klarer omkring 200 km på en opladning, bliver en af de store nyheder i 2021. Foto: Dacia

Der er lagt op til langt mere moderne linjer, når Dacia snart lancerer en ny generation af miniklassemodelle Sandero. Det viser de første billeder, som Renaults rumænske discountmærke har sluppet ud. De viser i første omgang eksteriøret, mens oplysninger om kabine, udstyr og motorer følger i løbet af efteråret for modellen, der ventes at lande herhjemme til februar.

Dacia Sandero
Den første generation af Dacia Sandero blev lanceret i 2007, mens den anden kom i 2012. Den tredje generation lanceres herhjemme i anden måned af 2021.

Her er der varmet op til en omfattende fornyelse af Sandero, der i den nuværende anden generation blev lanceret i 2012. Den nye model får angiveligt samme CMF-B-platform som de nye Renault Clio og Nissan Juke. Det betyder mere plads om bord og åbner også for hybridteknologi og måske endda plug-in hybrider.

Stationcar forsvinder

Stationcarudgaven af Sandero, kaldet Logan MCV, forsvinder derimod. Det har ellers længe været den mest solgte Dacia herhjemme og er samtidig den billigste stationcar i Danmark.

Logan-navnet lever videre i en ny sedan-variant, der dog forbeholdes de syd- og østeuropæiske markeder og altså ikke kommer til Danmark. Det er en biltype, som har mere medvind på de kanter. Dacia vil dog på et tidspunkt også forny den rummelige Lodgy, og her kan der være nyt på vej i det mere familieorienterede segment.

Med den nye generation af Sandero følger også friluftsmodellen Freeway, der bl.a. byder på større frihøjde, spoilere og tagræling.

Af de 24.500 Dacia-biler, der er solgt herhjemme til dato, tegner Logan MCV sig for 5.500 stk., og Sandero sig for de 4.800 af slagsen.

Ny elbil på vej

Dacia har mere nyt på vej i 2021. Her bliver den lille, nye, høje, elektriske model, kaldet Spring, der placerer sig mellem mikro- og miniklassen, lanceret. Her lyder de foreløbige oplysninger på en rækkevidde, der hedder 200 km på en opladning.

Den danske importør har tidligere meldt ud, at målet er at have Danmarks billigste elbil, men i en tid med usikkerhed om fremtidens afgifter er det for tidligt at spå om prisniveauet.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.

BRANCHENYT
Læs også