Privatøkonomi

Storinvestor om amerikansk præsidentvalg: Investorerne bør ikke overreagere

Selve udfaldet af amerikanske præsidentvalg har sjældent en langvarig indvirkning på finansmarkederne, lyder det i en analyse fra den store kapitalforvalter Nuveen.

Donald Trump er i øjeblikket bagud i meningsmålingerne, men det var han også i valgkampen i 2016. Foto: Melissa Sue Gerrits

Slå koldt vand i blodet og lad være med at lade dine forventninger til det amerikanske præsidentvalg smitte af på sammensætningen af dine investeringer. Sådan lyder det i en ny analyse fra den amerikanske kapitalforvalter Nuveen, der med en formue under forvaltning på 1.000 mia. dollars hører til i den helt tunge vægtklasse på globalt plan.

»Selv om valget i november har taget investorernes opmærksomhed, forventer vi ikke, at resultatet bliver den afgørende faktor for udviklingen på finansmarkederne,« lyder det i analysen.

Der vil dog være dele af aktiemarkedet, som klarer sig bedre ellers afhængigt af, hvem der ender med at vinde det amerikanske præsidentvalg, påpeger kapitalforvalteren.

»Men selv hvis man kendte resultatet af valget, garanterer det ikke arten og omfanget af politiske ændringer. Det betyder, at investorer ikke bør overreagere og foretage væsentlige ændringer i de langsigtede investeringsplaner ud fra mulige scenarier,« skriver Nuveen.

I øjeblikket peger meningsmålingerne i retning af, at Joe Biden, demokraternes kandidat, kan sætte sig til rette i Det Hvide Hus i 2021. I 2016 var den demokratiske kandidat Hillary Clinton også foran i meningsmålingerne, men hun endte som bekendt med at tabe til Donald Trump.

Joe Bidens forspring i meningsmålingerne er dog mere stabilt, og hvis Joe Biden fastholder forspringet og vinder valget, vil det overordnet kunne lægge et negativt pres på aktiemarkederne på grund af stigende skatter, vurderer Nuveen.

Omvendt vil sektorer som vedvarende energi og infrastruktur nyde godt af en Biden-sejr, lyder det fra Nuveen. Det samme vil selskaber med stor international eksponering, da kapitalforvalteren venter, at en Biden-sejr vil føre til en deeskalering på handelsfronten.

Hvis Donald Trump vinder valget, vil det kunne resultere i en prisudvikling a la den, der fandt sted i november 2016. Her steg flere selskaber som følge af udsigten til bl.a. lavere skat. Nuveen vurderer, at cykliske selskaber samt små og mellemstore selskaber, som har en stor del af omsætningen i USA, vil klare sig godt.

BRANCHENYT
Læs også