Privatøkonomi

Til salg-skilte er blevet revet væk: Danskernes huskøb har sat rekord

Salget af huse satte rekord i juni og juli, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Salget af huse har sat rekord i både juni og juli. Foto: Thomas Borberg

Det danske boligmarked fortsætter rekordstimen under coronakrisen. Både juni og juli skrev sig således ind i historiebøgerne med hver deres rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I juni blev der handlet 6.062 huse i fri handel. Det er det højeste antal, Danmarks Statistik nogensinde har registreret for en enkelt måned. Statistikken går tilbage til 2006. I juli blev der handlet 5.018 huse. Det er en rekord for juli måned.

»En del af forklaringen på den høje handelsaktivitet, vi er vidne til, skal findes i de mange udskudte boligdrømme, hvor smittespredning og nedlukning gav udfordringer med at komme ud og se på bolig i marts og april,« skriver Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Privatøkonomen peger på, at salget af huse i juli lå mere end 13 pct. over niveauet fra juli 2019.

»De udskudte boligkøb har efterfølgende skulle indhentes, og vi oplever derfor en ketchupeffekt i antallet af handler. Derudover har et par måneder indendørs i forbindelse med nedlukningen fået visse danskere til at genoverveje deres boligsituation, og derfor har de fundet vej til boligmarkedet efterfølgende,« lyder det fra Brian Friis Helmer.

Det er ikke kun i juni og juli, at handelsaktiviteten for huse har været højere end i samme periode i fjor.

»For årets første syv måneder er det gennemsnitlige antal handler med huse indtil videre på 4.675. Dermed er handelsaktiviteten for huse højere i forhold til, hvad der var solgt samme tid sidste år og samtidig kan vi også konkludere, at handelsaktiviteten for huse er højere end gennemsnittet for hele 2019,« skriver Sofie Heerup Friis, der er seniorøkonom i Realkredit Danmark, i en kommentar.

Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at priserne på huse og ejerlejligheder har sat rekord.

BRANCHENYT
Læs også