Privatøkonomi

Ugens aktie: Chr. Hansen sætter turbo på transformationen

Divisionen for naturlige farver er solgt, og i stedet er foreløbigt købt tre selskaber. Det skulle gerne booste både top- og bundlinje, men aktionærerne skal være opmærksom på, at det er et lidt forandret selskab, de er medejere af nu.

Chr. Hansen er i færd med at sælge sin division for naturlige farvestoffer fra. Foto: Chr. Hansen Mauricio Graber er topchef i Chr. Hansen, der fremstiller fødevareingredienser. Foto: Lars Krabbe

Når en virksomhed sælger et datterselskab eller en større forretningsgren, kan det for aktionærerne opleves som juleaften. Sådan kunne det også have været for Chr. Hansens aktionærer, da selskabet forrige lørdag meddelte, at det er i færd med at sælge sin division for naturlige farvestoffer til kapitalfonden EQT. Salgsprisen er 800 mio. euro, svarende til ca. 45 kr. pr. aktie. En fin bonus i betragtning af, at aktien handles til ca. 700 kr.

Men det bliver altså ved ”kunne have været”, for ekstraordinære udbyttebetalinger er bare ikke den måde, man gør tingene på i Chr. Hansen. Den officielle politik er, at investeringer i organisk vækst, opkøb og ordinære udbyttebetalinger – i den rækkefølge – er højere prioriteret. ..

BRANCHENYT
Læs også