Serier

De amerikanske it-giganter tordner frem

Amazon, Facebook og Alphabet slår alle rekorder, viser kvartalsregnskaberne.

Corona rammer verden
Stifteren af Amazon, Jeff Bezos, har gjort selskabet til en veritabel pengemaskine. Foto: AP Photo/Ted S. Warren.

De amerikanske it-giganter er ustoppelige. Det viser regnskaberne for tredje kvartal, der blev offentliggjort torsdag aften, efter at de amerikanske børser var lukket.

Amazon fortsætter med at skovle penge ind og overgår analytikernes forventninger. Omsætningen i tredje kvartal blev 96 mia. dollars. (ca. 610 mia. kr.) Analytikerne havde forventet knap 93 mia. dollars.

Overskuddet per aktie er langt bedre end forventet med 12,27 dollars. Forventningen var 7,41 dollars.

Også Facebook klarede sig bedre end forventet. Det sociale medie omsatte for 21,5 mia. dollars (137 mia. kr.)

Overskuddet per aktie bliver 2,71 dollars. Det er også mere end ventet.

Præcist samme billede kunne man se ved Alphabet, der ejer søgemaskinen Google. Omsætningen var 46 mia. dollars (293 mia. kr.) i tredje kvartal. Indtjeningen per aktie er også langt bedre end forventet med 16,40 dollars.

Det er langt fra sikkert, at der er lagt op til nogen større kursfest fredag. Aktier købes på forventninger, og derfor rettede analytikerne søgelyset mod forventningerne til fjerde kvartal. Her forventer Amazon at få en omsætning på mellem 112 og 121 mia. dollars.

Det er en vækst på 28 til 38 pct. i forhold til samme periode sidste år. Amazon får i høj grad gevinst på coronapandemien, fordi flere og flere har fået øjnene op for køb via internettet.

Facebook har indtil nu været et ubetinget væksteventyr. Men der er tegn på en vis stagnation, viser kvartalsregnskabet.

I USA og Canada faldt Facebook’s brugerbase fra 198 til 196 mio. aktive brugere om dagen, når man sammenligner med 2. kvartal. I Europa er udviklingen gået i stå, og der er 305 millioner brugere hver dag. Sådan har det været i tre kvartaler i træk.

Facebook har 3,2 mia. brugere om måneden, hvis man tæller Instagram, Messenger og WhatsApp med. 

BRANCHENYT
Læs også