Privatøkonomi

Rekord på rekord: Boligmarkedet buldrer videre i november

Boligsidens handelstatistik for oktober stikker af og sætter ny rekord for ejerlejlighedssalget. Normalt lægger de kolde måneder en dæmper på salget, men festen fortsætter i november, viser de senste tal.

Uge 46 bød på rekord i villa- og rækkehussalget. Foto: Michael Hansen/POLFOTO

Boligsidens handelsstatistik for oktober er netop kommet, og det har vist sig at være den næstbedste salgsmåned i år. Det slutter dog ikke helt der, for det gode salg er fortsat ind i november, og bød faktisk på en ny salgsrekord.

I alt blev der i uge 46 solgt 1450 villaer og rækkehuse, viser tal fra Boligsiden. Det er 10 handler mere end den hidtidige rekorduge, uge 22 i år.

»Kort sagt, det er en meget bemærkelsesværdig ugerekord, der nu er sat for i år. Det er aldrig sket før, at der er handlet flere villaer og rækkehuse i en november-uge end i juni. Det er et imponerende højt salg så sent på året. I 2020 er intet, som det plejer,« siger Michael Dalsager, senior kommunikationkonsulent i Home.

Også i EDC oplever de fremgang.

»November til dato har vi solgt 40 pct. flere ejendomme, end vi gjorde november sidste år til dato. Det gør, at november ligger med nogle salgstal, vi normalt kun ser i de allerbedste forårsmåneder. Det boomer i øjeblikket med salg.« siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Normalt plejer de kolde og mørke måneder at byde på et faldene boligsalg, men det er altså ikke tilfældet med 2020. Coronakrisen har skubbet til noget, men ingen ved helt præcist hvad.

»Mit bud er bare et af mange, så handler det om at coronakrisen har fået folk til at kigge indad og på det nære, og her falder fokus naturligt på hjemmet. Jeg er sikker på at køkkenfabrikanterne kan fortælle samme historie,« siger Jan Nordmann.

Boligsidens handelsstatistik fra oktober bød også på rekorder. I oktober måned er der solgt 2.152 ejerlejligheder i Danmark. Det er det højeste niveau på én måned i de seneste 10 år.

BRANCHENYT
Læs også