Privatøkonomi

Et buldrende boligmarked kigger ind i 2021 med fortsat højt tempo

Boligmarkedet stortrives, og der er ingen tegn på, at fremgangen stopper i det nye år, vurderer Nybolig-direktør.

Boligmarkedet har ikke set sig tilbage i 2020, nu skriver vi snart 2021, og boligsalget ser ud ikke ud til at sænke farten.
Arkivfoto.

Året 2020 har skilt sig ud på flere fronter, for mens coronapandemien har hærget landet, har boligmarkedet haft medvind, og slutningen på året er ingen undtagelse. De seneste uger er boligsalget nemlig steget yderligere.

Det viser de seneste salgstal fra Boligsiden, som registrerer alle de handler, som hovedparten af danske mæglerforretninger står for.

»Når vi kigger tilbage på 2020, vil udviklingen på boligmarkedet stå som en historie helt for sig selv. Mens mange sektorer og industrier har haft det svært på grund af restriktionerne, har boligmarkedet modsat haft et af sine bedste år nogensinde,« siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Ifølge Peter J. Mattsen vil boligmarkedet i 2021 fortsat være gunstigt for boligsælgere. 2020 slutter nemlig af med et historisk lavt boligudbud, som betyder, at priserne kan rykke sig endnu mere.

»Med en forholdsvis høj efterspørgsel og få varer på hylderne er det givet, at priserne kan stige yderligere og salgstiderne og prisnedslagene falde, og fortsætter antallet af boliger til salg med at falde, så vil det blive meget attraktivt at være boligsælger i 2021, akkurat som det har været tilfældet i 2020,« siger Peter J. Mattsen.

Direktøren mener, at de mange boligsalg skyldes, at danskerne i øjeblikket har gode opsparinger og i år haft tiden til at handle på boligdrømmene.

»Vi har ikke kunnet rejse og gøre, hvad vi ellers plejer for at blive underholdt, derfor har vi dels sparet penge og dels sparet tid, som vi så har brugt på at realisere vores boligdrømme,« siger Peter J. Mattsen. 

Læs også
Top job