Privatøkonomi

Ny forsikringstrend: Flere forsikrer undulaten, kaninen og hamsteren

De små specialselskaber oplever stigende efterspørgsel på at kunne forsikre kælekaninen og andre små kæledyr.

Flere danskere er nu begyndt at købe en syge- og ulykkesforsirkinger til mindre kæledyr som kanin, marsvin og undulaten. Foto: Colourbox

I Sverige er det ikke ualmindeligt, at også de små kæledyr har egen dyrlægeforsikring. Og flere danskere er så småt begyndt at lade sønnens kælekanin og datterens marsvin sygeforsikre.

»Vi har i 2020 set en betydelig vækst på kanin, marsvin og lignende. Faktisk en større vækst – men fra et noget lavere udgangspunkt - end på kat, hvor antallet af behandlingsforsikringer voksede 30 pct. Vi forventer i Agria en fortsat betydelig vækst i antallet af sygeforsikringer på alle dyregrupper,« siger Tine Antvorskov, chef for dyreforsikringssselskabet Agria i Danmark.

ETU Forsikring melder også om stigende efterspørgsel på forsikring af små gnavere.

»Familierne ønsker ikke at stå i en situation, hvor de er tvunget til at sige nej til at få behandlet lille Louises marsvin eller kanin, hvis dyret kan blive helt rask igen efter behandling hos dyrlægen,« siger direktør Per Madsen, ETU Forsikring.

I grove træskolængder koster det 500-1000 kr. om året at sundhedsforsikre kanin, hamster og undulat. Men giver det mening at betale så meget i præmie, når nyanskaffelsesessummen er langt mindre?

»Man skal være klar over, at i gennemsnit er det forsikringsselskabet, der tjener på forsikringen. Så hvis man kan bære udgiften til behandling selv ved at spare lidt ekstra op, er der ingen grund til at forsikre sig. Det er op til den enkelte families økonomi og syn på det at have kæledyr, hvor grænsen går,« siger chefkonsulent Lars Baadsgaard, der står i spidsen for Forbrugerrådet Tænks finansielle tests.

Tryg oplever pt ikke tilstrækkelig efterspørgsel til at ville forsikre eksempelvis kaniner.

»Men vi holder klart øje med, hvad der sker hjerhjemme og i Sverige. Og jeg vil bestemt ikke afvise, at der på et tidspunkt bliver mulighed for at forsikre kaninen i Tryg,« siger Thomas Klærke, direktør for pris og produkter i Tryg.

Topdanmark har pt. heller ikke planer om at tilbyde dyrlægeforsikring for de små kæledyr.

BRANCHENYT
Læs også