Serier

Rejseforsikring i rød verden: Hvordan er dækningen?

Selvom Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til udlandet - en vejledning, som onsdag blev forlænget foreløbigt til 7. februar, så er der stadig situationer, hvor rejseforsikringen dækker "i en vis udstrækning".

Corona rammer verden

Det oplyser forsikringskoncernen Tryg, som dog på det kraftigste fraråder at trodse Udenrigsministeriets anbefaling og alligevel rejse til udlandet i øjeblikket - med mindre man tilhører de grupper, som Udenrigsministeriet undtager.

Dette af hensyn til risikoen for smittespredning med corona og mutationer af virussen i Danmark og en række andre risici.

- Rejser man til et land i den røde zone, dækker Trygs rejseforsikring fortsat akut opstået sygdom og tilskadekomst på rejsen. Men vi dækker ikke sygdom, der er relateret til covid-19, eller hændelser, der sker som følge af pandemien.

- Vi dækker heller ikke evakuering og ufrivilligt ophold – dækninger, som kan blive relevante, hvis corona-situationen forværres på rejsemålet og forårsager lockdown i lufthavne eller aflysninger af fly, færger og anden transport, oplyser pressechef i Tryg Danmark Susanne Lindhage til Ritzau Finans.

Hvis man hører til de grupper, som Udenrigsministeriet undtager, er man dog fuldt ud dækket på rejsen – også for sygdom, der er relateret til covid-19, eller hændelser, der sker som følge af pandemien.

- Ud over risikoen for at strande på rejsemålet på ubestemt tid under en global sundhedskrise, skal man være opmærksom på, at hospitalsvæsenet i rejselandet som følge af pandemien kan være udfordret på kapaciteten og behandlingsudbuddet, hvorfor vi ikke kan garantere samme assistance, som vi plejer at kunne tilbyde, siger Susanne Lindhage.

De rejsende kan også løbe ind i problemer med den nyindførte restriktion om, at man skal kunne fremvise en negativ coronatest, der højst er 24 timer gammel for at få lov at rejse ind i Danmark.

Det kan være en udfordring, hvis man for eksempel kommer fra et land, hvor man ikke kan få taget en lyntest eller hvor der er lang ventetid på at få taget en test.

Trygs pressechef tilføjer også, at der kan være forskelle i dækningen hos de forskellige udbydere af rejseforsikringer og opfordrer til at nærlæse forsikringsbetingelserne.

Læs også
Top job