Serier
BREAKING

Kommune kompenserer forældre, hvis børnene går hjemme

Forældre i Gladsaxe kommune kan slippe for regningen til daginstitutioner, hvis de holder børnene hjemme.

Corona rammer verden
I en af landets kommuner er det blevet besluttet at lade forældrene slippe for regningen på daginstitutionen eller SFO'en, hvis børnene bliver hjemme pga. corona.
Foto: Casper Dalhoff

I Gladsaxe kommune kan forældre blive økonomisk kompenseret, hvis de vælger at holde børnene hjemme.

Det skriver TV 2.

Regeringen opfordrer til, at forældre holder deres børn hjemme for at inddæmme smitten og lette presset på institutioner, der kan være ramt af sygdom. Men der er ikke udsigt til at spare pengene på daginstitutionen eller SFO'en, medmindre man bor i Gladsaxe kommune.

Det er Trine Græse, der er borgmester i kommunen, som har oplyst om den særlige beslutning.

»Ved at give forældrene penge tilbage, kan vi nemmere planlægge de mindre grupper, som børnene skal inddeles i, da vi kommer til at kende antallet af afleverede børn på forhånd,« siger hun til TV 2.

Under nedlukningen i foråret 2020 blev forældre i hele landet ligeledes kompenseret økonomisk. Forskellen er, at der dengang var tale om en totalt nedlukning og at nedlukningen denne gang kun er delvis.

Det betyder, at regeringen denne gang har sendt en opfordring til forældrene om at holde børnene hjemme, og derfor skal de forsat betale regningerne.

Beslutningen i Gladsaxe kommune kommer efter en kritik fra Forældrenes Landsorganisation, der har efterlyst en sådan kompensation.

BRANCHENYT
Læs også