Privatøkonomi

Ugens aktie: Tesla er nu de globale aktiemarkeders kanariefugl i kulminen

De opsigtsvækkende kursstigninger i Tesla gennem 2020 har inspireret mange almindelige mennesker til at gå ind i aktiemarkedet. Men den modsatte effekt kan opstå, hvis det ikke lykkes for det californiske selskab at forblive markedsleder inden for elbiler. Derfor er aktien værd at følge – også selv om man ikke vil købe den.

Teslas topchef Elon Musk. Foto: Reuters

Da en mængde små aktionærer i forrige uge sendte Gamestop-aktien mod skyerne og dermed fik skovlen under store hedgefonde, der spekulerede i et kursfald, skete det under bifald fra Tesla-topchefen Elon Musk. Han har tidligere kæmpet med de samme fonde, og det er ikke usandsynligt, at han kommer til at gøre det igen, for Tesla-aktien er mellem fem- og seksdoblet over de seneste år.

Tesla er trods sin endnu beskedne markedsandel nu mere værd en alle de store bilproducenter tilsammen. Den slags kan få snusfornuftige investorer til at vende aktien ryggen. Men aktien er interessant at følge for alle, for som Michael Friis Jørgensen, aktiechef i H.C. Andersen Capital, anfører, fungerer den lige nu som kanariefuglen i kulminen: Hvis den falder brat igen, vil det være et tegn på, at hele aktiemarkedet er i problemer...

Læs også
Top job