Privatøkonomi

Måske har du penge til gode hos Skat: 11 mia. kr. ligger og venter på danskerne

Mindst 1,3 mio. danskere har fradrag til gode, men mange er ikke klar over, at de har penge stående ved Skat.

Aske Buemann og Danni Gregersen står bag Tax Helper, der hjælper brugerne med at finde skattefradrag op til 3,5 år tilbage i tiden. Foto: PR-foto.

Sæsonen for årsopgørelser er snart over os, og mange danskere skal derfor gøre deres fradrag op. Men det er langt fra alle, der får indberettet sine fradrag korrekt, og det betyder, at mindst 1,3 mio. danskere anslås tilsammen at have over 11 mia. kroner til gode i fradrag hos Skat.

En vurdering, der er lavet af Tax Helper bl.a. på baggrund af en Epinion-undersøgelse fra 2016.

Tax Helper er dansk app, der hjælper brugerne med at få styr på sine fradrag, så man ikke går glip af disse. Det er muligt at realisere tilgodehavende fradrag hos Skat 3,5 år tilbage i tiden, så hvis man venter længere end det, er pengene tabt.

I år skal kørselsfradraget indtastes manuelt, fordi mange som følge af corona har arbejdet hjemmefra. Men det er langt fra alle danskere, der er klar over, at de i år selv skal til tasterne, hvilket kan resultere i en endnu større pulje af fradrag, der ikke bliver udbetalt og potentielt aldrig lander i ejermandens lomme.

Tax Helper
  • Epinion anslog at danskerne havde 11 mia. kr. til gode hos Skat i 2016.
  • En bruger på Tax Helper finder i gennemsnit 10.400 kr. i fradrag.
  • Tax Helper kan undersøge 13 forskellige typer fradrag fordelt over en periode på 3,5 år.
  • Tax Helper vurderer, at over 1,3 mio. danskere har fradrag til gode hos Skat.

Stifterne bag Tax Helper, Aske Buemann og Danni Gregersen, har sammen med privatinvesterings-duoen fra Moneypenny undersøgt, hvor mange der er klar over, at befordring i år skal indtastes manuelt. En spørgeundersøgelse blandt Moneypennys økonomi-bevidste følgere viser, at 40 % ikke kender til ordningen. Det bekymrer Aske Buemann:

»Selvom befordringen er begrænset i år, er der formentligt stadig tale om milliarder af kroner i fradrag, som potentielt ikke bliver udbetalt. Normalt udbetales kørselsfradraget automatisk til 1,4 mio. danskere, og hvis 40 pct. af en stærkt økonomi-bevidst gruppe ikke er klar over forholdet, kan man frygte at de 11 mia. kr. danskerne har til gode hos Skat, kommer til at vokse.«

Foruden kørselsfradrag og håndværkerfradrag, som op mod 50 pct. af danskerne glemmer at indberette, fokuserer Tax Helper lige nu særligt på at hjælpe brugerne med det fradrag på 40.000 kr. man som selvstændig er berettiget til, når man lukker et ApS – noget som må formodes at være aktuelt i forbindelse med de konkurser, der er medført af corona.

Læs også