Privatøkonomi

Landets største ejendomsmæglerkæde melder om stor stigning i boligsalget i ferbruar: »Det er helt usædvanligt«

Salget af boliger lå i februar langt over normalen. Faktisk var det den næstbedste måned nogensinde, lyder det fra ejendomsmæglerkæden EDC.

Februar har været usædvanlig travl i ejendomsmæglerkæden EDC. Foto: Peter Hove Olesen

Boligmarkedet er efter et vildt 2020 buldret videre ind i 2021. Boligsalget i februar er steget med 59 pct. i EDC, der er landets største ejendomsmægler.

Det har gjort februar til den næstbedste måned i den store ejendomsmæglerkædes historie. Vintermåneden er kun blevet overgået marginalt af juni 2020. Det oplyser EDC i en pressemeddelelse.

»Det er helt usædvanligt, at vi ser sådan et salg i en vintermåned, hvor vi ejendomsmæglere ellers har den roligste periode. I en normal februar ligger vi 10 pct. under gennemsnittet af årets øvrige måneder,« udtaler Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC, i pressemeddelelsen.

Hvis man tager højde for, at der kun var 28 dage i februar, men 30 dage i juni 2020, så var februar faktisk den bedste måned nogensinde, lyder det fra EDC.

EDC melder om, at det stigende salg er blevet båret frem af alle ejendomstyper. Men samtidig er der sket en markant stigning i antallet af helårs- og sommerhusgrunde.

»Den store interesse for grunde er et udtryk for, at det går stærkt på boligmarkedet, og at mange har oplevet, at drømmeboligen blev solgt for næsen af dem. Det giver lyst til at bygge selv, hvis man altså kan finde en grund at bygge på,« lyder det fra Jan Nordmann.

Ser man på salget af sommerhuse, ligger det på nuværende tidspunkt af 2021 på det dobbelt af niveauet fra 2020.

»Det fantastiske salg kan dog ikke forklares alene med interesse for sommerhuse og grunde. Det absolut største boligsegment i Danmark er villaer og rækkehuse, og de findes overalt i Danmark,« udtaler Jan Nordmann.

I EDC venter man, at salget vil ligge på et højt niveau i første halvdel af året, inden det så vil falde tilbage til et mere normalt niveau i anden halvdel af 2021.

»Coronaen har fået os til at fokusere på det nære, på vores hverdag og ikke mindst på vores boliger. Når verden forhåbentlig bliver sig selv igen, tror vi at også boligmarkedet normaliseres,« lyder det fra Jan Nordmann.

Læs også
Top job