Privatøkonomi

Vaccine eller frisk test kan sikre drømmeferien – andre lande åbner uden forbehold

Med en opblødning af restriktionerne ved indrejse er bl.a. Den Dominikanske Republik, Belize og Madeira klar til at invitere udenlandske gæster indenfor, hvis de er færdigvaccinerede eller kan fremvise en frisk negativ test. Kroatien er åben for EU-borgere fra lavrisikolande.

Artiklens øverste billede
Den Dominikanske Republik er blandt de lande, der åbner op for turister. Foto: Dominican Republic Tourism Office

Længes man efter sol, strand og eksotisk luftforandring, er der håb forude..

To stik i armen eller en negativ coronatest kan denne sommer give direkte adgang til hvide sandstrande og krystalblåt hav flere steder i verden.

Rejsemål som Belize og Madeira har nemlig valgt at sænke kravene ved indrejse og er klar til at byde udenlandske gæster velkommen igen, uden at de først skal i karantæne. Det fortæller britiske Independent.

Det er områdernes succesfulde håndtering af corona med faldende smittetal til følge, der gør opblødningen mulig. Omfattende vaccinationsplaner vækker også optimisme lokalt.

Også Den Dominikanske Republik, der netop har lanceret en storstilet vaccineplan, følger trop. Her kræves der ingen negativ coronatest ved indrejse.

»Efterhånden som vaccinationen skrider frem, vil vi se et drastisk fald i infektioner og indlæggelser, som gradvist vil lette restriktionerne for turistaktiviteter og bidrage til at styrke vores økonomi,« lyder det fra Den Dominikanske Republiks turistminister, David Collado, i en pressemeddelelse.

Sikkerhed og sundhed i fokus: Den Dominikanske Republik er særligt anerkendt som et sikkert rejseland af Verdensturismeorganisationen UNWTO, der har til formål at fremme ansvarlig og bæredygtig turisme. Og konkret gør Den Dominikanske Republik en aktiv indsats for at understøtte sundheden og sikkerheden hos både gæsterne og dem, de møder på deres ferie.

Programmet Responsible Tourism Recovery Plan sikrer således, at rejsende får tilbudt en gratis forsikring, der bl.a. dækker, hvis de bliver smittet og må udskyde hjemrejsen. Ansatte i turistbranchen bliver testet regelmæssigt. Og i lufthavnen bliver udvalgte rejsende udtaget til en lyntest ved ankomsten.

Rejse- og turistbranchens globale forum World Travel and Tourism Council har tilsvarende givet Belize sit blå stempel for sikkerhed og hygiejne, oplyser The Independent.

Og også her stilles der fortsat krav til turisterne. Man skal således enten være færdigvaccineret eller kunne fremvise en negativ test for at få adgang til landets herligheder. Derudover skal man downloade den gratis app Belize Health App og udfylde en række påkrævede oplysninger inden for 72 timer før ankomsten.

For få dage siden meldte det store rejseland Tyrkiet ud, at man regner med at åbne op for turister til sommer, også dem som ikke er blevet vaccineret endnu.

Ifølge landets turistminister Mehmet Nuri Ersoy vil Tyrkiet om en måneds tid revurdere situationen og derefter beslutte, om landet fortsat vil kræve negative PCR-testresultater for turister.

Også et andet populært ferieland, Kroatien, har meldt ud, at man ikke kræver fremvisning af vaccinepas.

Har feriedrømmene fået vinger, er tålmodighed dog fortsat et helt uomgængeligt krav, uanset hvor man vil hen. Udenrigsministeriet fraråder nemlig fortsat alle rejser til hele verden foreløbig til og med den 5. april 2021.

Kroatien er åben for borgere fra de såkaldt grønne området i EU. Foto: Tom Nørgaard

Sådan får du adgang

Tjek altid Udenrigsministeriets gældende rejsevejledninger.

Den Dominikanske Republik

Udvalgte rejsende bliver testet ved ankomst. Gælder ikke børn under fem år og flypersonale. Alle rejsende får målt deres temperatur.

Passagerer, der har symptomer eller testes positive, isoleres. Før afgang bør man tjekke de aktuelle bestemmelser med sit flyselskab og den lufthavn, man ankommer til.

Belize

Turister skal være færdigvaccinerede senest to uger før ankomsten eller fremvise en negativ PCR-test taget inden for 96 timer før afrejse eller en antistof-test taget inden for 48 timer før afrejse.

Rejsende skal downloade appen Belize Health App og udfylde de påkrævede oplysninger inden for 72 timer før ankomsten.

Madeira

Turister skal være færdigvaccinerede eller raskmeldte efter et coronaforløb inden for de seneste 90 dage. Man skal desuden registrere sig på appen madeirasafe.com.

Seychellerne

Turister skal være færdigvaccinerede senest to uger før ankomsten. Man skal både kunne fremvise sit vaccinationscertifikat og en negativ PCR-test taget mindre end 72 timer før ankomst.

Estland

Man skal være færdigvaccineret eller være kommet sig efter et coronaforløb inden for de seneste seks måneder. Der er krav om at udfylde en elektronisk helbredserklæring; det kan gøres 24 timer før afrejse.

Georgien

Landet er åbent for alle turister, der er færdigvaccinerede.

Kroatien

Alle borgere fra EU og Schengen-lande, der ankommer direkte med fly kan rejse ind i Kroatien uden at skulle fremvise negativ PCR-test, hvis de kommer fra et såkaldt grønt område - i øjeblikket er Danmark dog farvet gul. Der er ingen krav om vaccine.

Tyrkiet

Tyrkiet forventes at åbne for turister uden krav om vaccine. Man overvejer, om der skal vises negativ PCR-test.

Kilder: um.dk, godominicanrepublic.com, independent.co.uk, madeira-web.com, advisory.seychelles.travel, mfa.gov.ge, croatia.hr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.