Privatøkonomi

Nykredits topchef: »Der er dele af boligmarkedet, hvor priserne stiger meget hurtigt«

Interview: Michael Rasmussen vil ikke på forhånd afvise nye tiltag på boligmarkedet, som stadig flere iagttagere mener, der kan blive brug for.

En bolig er til at bo i og ikke et investeringsobjekt, påpeger Nykredits koncernchef Michael Rasmussen. Foto: Asger Ladefoged Adm. direktør i Nykredit Michael Rasmussen. Foto: PR

Salget af sommerhuse, ejerlejligheder og enfamiliehuse har sat rekord på rekord det seneste år. Og økonomer, Finanstilsynet og Nationalbanken taler om foruroligende hurtige prisstigninger. Nykredits koncernchef Michael Rasmussen ser ikke konturerne af en stor dansk boligboble, men han erkender, at der er områder, hvor priserne stiger meget hurtigt.

»Det gjorde ikke noget, hvis toppen blev taget af prisstigningerne på Københavnske ejerlejligheder, og der er også nogle sommerhusområder, hvor det ikke gjorde noget, hvis stigningstakten lige satte sig lidt. Men det er på delsegmenter af det samlede boligmarked,« siger Michael Rasmussen, koncernchef for Danmarks største udlånshus, Nykredit. ..

Læs også
Top job