Privatøkonomi

Skattestyrelsen har lavet en fejl - populært fradrag kan være ramt

Hvis man inden den 18. marts har indtastet kørselsfradrag, bør man tjekke, at oplysningerne er korrekte.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Tusindvis af pendlere kan risikere at skulle betale penge tilbage i skat. Risikoen er opstået på baggrund af en fejl i en guide fra Skattestyrelsen, og fejlen kan have resulteret i, at pendlere har indtastet forkerte oplysninger, så de har fået et for stort fradrag, skriver Berlingske

Tidligere skulle arbejdsgiverne indberette, hvis medarbejderen er mødt på arbejde samme sted hver dag. Men I forbindelse med årsopgørelsen for 2020 blev reglerne ændret. Fra i år har pendlerne selv skullet indtaste befordringsfradraget som følge af coronakrisen.

Ifølge et notat vil det betyde, at et »stort« og »stigende« antal danskere vil få fortrykt et forkert befordringsfradrag, hvis reglerne ikke var blevet ændret.

»Det skyldes, at covid-19 og nedlukningen af store dele af samfundet har betydet, at ansatte, som normalt kun har udført arbejde på arbejdsgiverens faste arbejdsplads, for 2020 har måttet arbejde hjemme i et vist omfang. Den generelt positive tilgang til hjemmearbejdet forventes endvidere at give anledning til, at langt flere ansatte vil arbejde hjemme i årene fremover,« lyder det i notatet.

For at hjælpe pendlerne med at indtaste det korrekte befordringsfradrag lavede Skattestyrelsen en vejledning til et beregningsmodul, men denne har ifølge Berlingske indeholdt fejl, så den f.eks. ikke har taget højde for helligdage. Dermed er der en risiko for, at de pendlere, som har fulgt guiden, har fået et for højt fradrag.

Fejlen blev rettet den 18. marts, oplyser Skattestyrelsen. Og hvis man har fået et for højt befordringsfradrag, skal pengene betales tilbage.

»Det er min klare forventning, at de fleste borgere har haft brug for støtte sig til deres egne kalendere, vagtplaner eller andet, når de har angivet fradraget. Meget få har kunnet angive deres kørselsfradrag korrekt udelukkende på baggrund af vores vejledning i beregningsmodulet, der er udviklet til at støtte borgerne i deres egne noteringer af, hvornår de har transporteret sig til arbejde,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også