Privatøkonomi

Hun bor i en kunstnerisk oase: »Jeg bliver altid overrasket, hvis jeg kommer ind i et hjem med hvide vægge«

I en lejlighed på Nørrebro har Fanny Augusta Bøgelund Christoffersen indrettet en kunstnerisk oase. Særligt hendes passion for vintage og kvindelig kunst skinner igennem.

Fanny Augusta Bøgelund Christoffersen er gallerimanager hos Galleri Tom Christoffersen, hvor hun planlægger udstillinger og finder kunstnere. Hendes interesse for kunst er en rød tråd i indretningen, hvor hun siden barnsben har dækket sine vægge med kunstværker fra gulv til loft. Foto: Andreas Mikkel Hansen I stil trækker det nye sofabord fra Nova Design på design fra 1950’erne, og på den måde passer det fint sammen med sofaen. Foto: Andreas Mikkel Hansen Værker af nutidige og ældre kunstnere skaber en tidløshed i Fanny Augusta Bøgelund Christoffersens lejlighed. Som her, hvor en udstillingsplakat fra den surrealistiske kunstnersammenslutning Linien, der eksisterede fra 1934 til 1939, og som talte flere af de senere Cobra-kunstnere, er sat sammen med en Joseph Beuys-signatur, som Fanny Augusta Bøgelund Christoffersen har stjålet fra sin far, galleriejeren Tom Christoffersen. Bordlampen er fundet på Clignancourt-loppemarkedet i Paris. Foto: Andreas Mikkel Hansen En matteret glasvæg adskiller soveværelset fra stuen. En lav, nærmest japanskinspireret seng med ramme af kirsebærtræ og blåt sengetæppe skaber – sammen med det runde natbord af træ – en fornemmelse af enkelhed. Foto: Andreas Mikkel Hansen En matteret glasvæg adskiller soveværelset fra stuen. En lav, nærmest japanskinspireret seng med ramme af kirsebærtræ og blåt sengetæppe skaber – sammen med det runde natbord af træ – en fornemmelse af enkelhed. Foto: Andreas Mikkel Hansen Vintagesofaen med teakstel er fra Lauritz.com, og Fanny Augusta Bøgelund Christoffersen har fået den ombetrukket med stof i sin yndlingsfarve, som er blå. Foto: Andreas Mikkel Hansen En reol fra Normann Copenhagen skaber en levende vægdekoration med bøger (hvor flere er om cykelsport), grønne planter og en gallerivæg, der tæller værker af Ester Fleckner, Tal R, Julie Nord, Albert Mertz, Helmut Newton, Tove Kurtzveil, Christian Fogmar, Richard Winter samt en Miró-plakat fra Fondation Maeght for bare at nævne nogle. Foto: Andreas Mikkel Hansen I den lyse stue har Fanny Augusta Bøgelund Christoffersen brugt træ som et gennemgående materiale til at skabe varme. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Midt i vrimlen af små specialbutikker på den pulserende del af Nørrebro ved Skt. Hans Torv i København kan man smutte ind i en opgang, der fører op til lidt af et kunstens åndehul – nemlig gallerimanageren Fanny Augusta Bøgelund Christoffersens hjem.

På væggen i køkkenet, som er det første, der møder en, har hun opbygget en gallerivæg, hvor en kunstner som Dan Schein hænger side om side med Albert Mertz, Christian Vind og den legendariske bogstavmaler Poul Pedersen. ..

BRANCHENYT
Læs også