Privatøkonomi

Revisorer: Skattestyrelsen vildleder om feriepenge

Udbetaling af feriepenge får stort set ingen mærkbar effekt for topskatteyderne.

Artiklens øverste billede
Sådan ser pressemeddelelsen fra Skattestyrelsen ud.

»Undgå skattesmæk med udbetalte feriepenge – husk forskudsopgørelsen.«

Sådan indleder Skattestyrelsen en pressemeddelelse efter endnu en runde med udbetaling af indefrosne feriepenge. Denne besked nærmer sig vildledning, mener revisionsselskabet BDO.

»Overskriften signalerer, at det er vigtigt for landets borgere at holde fokus på forskudsopgørelsen, når de beder om udbetaling af feriepenge. Det er totalt misvisende,« siger chefkonsulent i BDO, Henning Boye Hansen.

Når det gælder timelønnede, er deres feriepenge taget med på deres lønsedler i optjeningsperioden i 2019 og 2020. Samtidig har deres arbejdsgiver indeholdt kildeskat af feriepengene, når de indbetales på den såkaldte Feriekonto.

»Skatten af de feriepenge, der udbetales nu, er derfor afregnet endeligt på årsopgørelsen for 2020,« siger Henning Boye Hansen.

Er man månedslønnet, bliver der først trukket skat, når pengene udbetales. Det sker med normal trækprocent. Det betyder, at udbetalingen kun koster en restskat, hvis marginalskatten er højere end trækprocenten.

»Det er den for topskatteydere, men for det første udgør de kun et mindretal, og for det andet udgør skattesmækket kun 10-15 pct. af to ugers feriepenge. At tale om skattesmæk er derfor tæt på en overdrivelse,« fastslår Henning Boye Hansen.

At tale om skattesmæk er tæt på en overdrivelse

Henning Boye Hansen, chefkonsulent, BDO

Indtægtsgrænsen for topskat i 2021 er på 592.174 kr. om året inklusive arbejdsmarkedsbidrag. Det svarer til 49.348 kr. pr. måned.

For danskere, der modtager pension eller andre offentlige ydelser, kan der derudover være særlige forhold omkring feriepengene og forskudsopgørelsen. Hvis det er tilfældet, er det en god idé at henvende sig til den myndighed, der udbetaler ydelserne, inden man hæver sine feriepenge.

I Skattestyrelsen understreger underdirektør Karoline Klaksvig, at pressemeddelelsen er en anbefaling af at tjekke sin forskudsopgørelse.

»Vi oplevede ved forrige udbetalingsrunde en del borgere, der ringede til Skattestyrelsen, fordi de var i tvivl om skatten i forbindelse med feriepenge. Vi fik også enkelte henvendelser, da årsopgørelsen åbnede for nylig, og derfor opfordrer vi stilfærdigt til, at man tjekker sin forskudsopgørelse, hvis man ser et behov for det,« siger Karoline Klaksvig.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.