Privatøkonomi

Privatansatte skal bruge pensionen, før de kan få kontanthjælp

En særlig klausul gør, at offentligt ansatte får kontanthjælp, hvis de mister deres arbejde, mens privatansatte skal bruge af deres pensionsopsparing.

Offentligt ansatte kan få kontanthjælp, hvis de mister jobbet, mens privatansatte med mere end 50.000 kroner i pensionsopsparing, først skal leve af dem.
Arkivfoto: Jens Dresling.

Der gælder forskellige regler for privatansatte og offentligt ansatte, hvis man mister sit arbejde. Det er nemlig ikke muligt at få kontanthjælp som privat ansat, hvis man har mere end 50.000 kroner sparet op i pensionen. Så skal man i stedet leve af sin egen opsparede pension først.

Det skriver DR.

Både SF og brancheorganisationen Forsikring og Pension har kritiseret forskellen mellem privat- og offentligt ansatte, når det kommer til muligheden for at få kontanthjælp.

»Der er et misforhold her, som vi er nødt til at diskutere, hvad vi gør ved,« siger Henrik Møller, beskæftigelsesordfører i Socialdemokratiet, ifølge DR.

Årsagen skal findes i, at der lige nu er en bestemt klausul, i de offentligt ansattes pensionsordning.

Ydelseskommussionen og Pensionskommissionen er i øjeblikket ved at se nærmere på reglerne, og Henrik Møller afventer konklusionen, som i følge ham ikke burde tage flere år.

BRANCHENYT
Læs også