Privatøkonomi

Dansk Industri opfordrer danskerne til at bruge overskydende skat

Ifølge Allan Sørensen, cheføkonom i DI, kan det være med til at sætte gang i hjulene efter coronakrisen.

Den samlede overskydende skat og restskat til danskerne vil løbende ændre sig, idet fristen for at ændre årsopgørelsen først udløber 1. maj i år.

19,5 mia kr.

Så mange penge har Skattestyrelsen fredag sendt i retningen af 3,6 mio. borgere, der skal have penge tilbage, fordi de har betalt for meget i skat det forgangne år.

Ifølge Dansk Industri kommer pengene på et godt tidspunkt i forhold til at få sat gang i økonomien igen, efter dansk erhvervsliv har mistet milliarder af kroner i tabt omsætning som følge af coronakrisen og dens gentagne tvangsnedlukninger.

Derfor har organisationen en klar opfordring til de danskere, der den kommende tid kan se overskydende skat tikke ind på kontoen.

»Opfordringen her fra er i hvert fald helt klar: Få pungen op af lommen, og sving dankortet,« siger Allan Sørensen, cheføkonom i DI i en skriftlig kommentar.

Netop det med at få pengene op af lommen og gang i forbruget i forbindelse med coronakrisen, har danske politikere den seneste tid også opfordret til. Det er bl.a. sket i forbindelse med udbetalingen af de indefrosne feriepenge, hvor beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har udtalt, at han håber, at en del af feriemidlerne vil gå til forbrug og derved sætte gang i hjulene rundt om i landets butikker og virksomheder.

DI opfodrer ligeledes til, at den overskydende skat bruges i danske butikker og virksomheder.

»Vi har nu gang i næste fase af genåbningen af samfundet. Så gå i dine lokale butikker, besøg frisører og forlystelser – og restauranterne, der åbner snart, og brug resten af pengene på feriebudgettet, når vacciner og coronapas skyder rejsesæsonen i gang,« udtaler Allan Sørensen og fortsætter:

»Det er godt både for virksomhederne og samfundet, at mange har penge på kontoen, der nu skal bringe glæde i dagligdagen, samtidig med at samfundet åbner mere og mere. Hvis alle skattemilliarderne – og feriepengene – kommer ud at arbejde, kan vi få en rigtig god genstart – også økonomisk.«

Skattestyrelsen oplyser, at de fleste borgere formentligt allerede fredag vil have adgang til evt. overskydende skat på deres NemKonto.

I gennemsnit skal de danskere, der har betalt for meget i skat i 2020, have 5.422 kr. retur.

Ifølge Skattestyrelsen skal omkring 900.000 borgere betale restskat for 2020.

Restskatten udgør ifølge styrelsen på nuværende tidspunkt 7,1 mia. kr.

Den samlede overskydende skat og restskat til danskerne vil løbende ændre sig, idet fristen for at ændre årsopgørelsen først udløber 1. maj i år.

BRANCHENYT
Læs også