Privatøkonomi

Gamestop-chefer misser mål og mister aktier

Gamestop-ledelsen ramte ikke sine performancemål - og går derfor glip af særdeles værdifulde aktier.

Gamestop-aktien er strøget i vejret, men ledelsen har misset sine performancemål og mister derfor sine aktieoptioner. Foto: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Gamestops topchef George Sherman får alligevel ikke 587.000 aktier i spilkæden, da han har misset en række performancemål.

Det fremgår af en indberetning til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, ifølge SeekingAlpha.

Det er ikke unormalt, at en topchef misser sine performancemål og vinke farvel til aktier, men i tilfældet Gamestop er det en dyr omgang for topchefen, som dog ikke risikerer at gå sulten i seng.

Spilkædens aktiekurs afspejlede længe en virksomhed, som var faretruende tæt på at dreje nøglen om, men coronapandemien og et stormløb af detailinvestorer i aktien sendte den på himmelflugt i starten af året, og trods tilbagefald har den fastholdt en nærmest faretruende høj værdi længe.

De 587.000 aktier, som Sherman misser, har en værdi af knap 100 mio. dollars i dag. Han kan dog glæde sig over, at han i forvejen har næsten 1,8 mio. aktier - aktier, som er steget med mere end en faktor 50 siden marts 2020.

Sherman er dog ikke den eneste, som trods alt må ærgre sig en smule. Indkøbschefen Chris Homeister må også se 119.000 Gamestop-aktier gå hans næse forbi, fordi resultaterne ikke levede op til forventningerne i fjor.

BRANCHENYT
Læs også