Privatøkonomi

Slagtningen af Super League sender fodboldaktier ned

Kurserne på de to børsnoterede fodboldklubber Manchester United og Juventus fra udbryderligaen falder kraftigt efter dens hurtige død.

Aktierne i Juventus faldt efter det stod klart, at den nye superliga for de bedste fodboldhold i Europa er dømt ude. Foto: Marco Vasini/AP Foto: Marco Vasini/AP

Investorerne på aktiemarkedet er ikke i tvivl: Den nye European Super League i fodbold er både død og begravet.

Aktiekursen på de to børsnoterede fodboldklubber - ud af de 12 stiftende klubber i udbryderligaen - er faldet til jorden som fodbolde uden luft.

Aktierne i Juventus faldt med 10-12 pct. i Milano, og det bragte kursen ned under niveauet fra i fredags, som var lukkekursen, før planerne blev offentliggjort mandag morgen.

Heller ikke prisen på aktierne i Manchester United kan holde den tidligere opdrift. Manchester United er børsnoteret i New York. I går faldt kursen med 6 pct., og i formarkedet ligger aktien til et yderligere fald på ca. 0,5 pct.

Da planerne blev offentliggjort, gav det de børsnoterede fodboldaktier et løft. Men da først de seks engelske klubber trak sig ud og Juventus meddelte, at turneringen ikke kan fortsætte med blot seks klubber, så er ligaen dømt ude af aktiemarkedet.

De 12 klubber ville etablere en lukket liga for de største hold i Europa, men det har stødt på massiv modstand fra den etablerede fodboldverden, fans og fra politisk hold.

Derfor er det så godt som sikkert, at den nye liga ikke bliver til noget i dette forsøg.

Læs også