Serier

Bornholm ruster sig til endnu en travl coronasommer

I stil med andre danske ferieøer havde Bornholm sidste år en usædvanligt travl højsæson. Lokale arbejder nu på at strække den stejle besøgskurve over længere tid, for folk kan let blive skuffede, hvis presset bliver for stort, fortæller de.

Corona rammer verden
Naturen er det store trækplaster på Bornholm, men flere og flere kommer også for at spise godt. Foto: Getty Images Bornholms gule klipper tiltrækker hvert år flere turister, og sidste år var størstedelen af dem danske. Der var lang kø foran Bornholms bedste ismejerier, så som Kalas, der ligger på klipperne i Sandvig, hver dag sidste sommer. Man kan klatre på øens klipper eller i dens træer hos Til Tops Bornholm. Selvom der var run på Hullehavns campingplads i Svaneke, så kunne mam have stranden for sig selv tidligt om morgenen og i de tidlige aftentimer. Nordlandet ligger tæt på Bornholms nordlige spids, og der er masser af semi-hemmelige badesteder på klipperne omkring hotellet. Sandvigs brede strand r en af nordlandets mest populære sandstrande. Fra tvillingebyerne Allinge-Sandvig kan man gå langs klippestien til Sandkaas, hvis sandstrand og iskiosk er et hot spot i sommermånederne. Hvis man vil være helt sikker på at være alene kan man leje en speedbåd og sejle langs øens sydlige kyst.

Himlen var blå, klipperne gule og vandet iskoldt, da Elsebeth Sørensen og Kim Hansen i starten af maj hejste flaget over Hullehavn Camping og dermed skød sæsonen i gang.

Med undtagelse af et lille dusin fremmødte venner af campingpladsen, der hvert år kommer for at se flaget blive hejst, og et par fastliggende campingvogne var den bakkede plads i udkanten af den idylliske købstad Svaneke tom. ..

BRANCHENYT
Læs også