Privatøkonomi

Bolig pakket ind i drivhus giver Middelhavsklima på Mors

En gård fra 1800-tallet er mursten for mursten forvandlet til en moderne, alternativ bolig tilsat så høj en grad af bæredygtighed som muligt – økonomisk og æstetisk.

Det gigantiske glashus på Mors blev i 2020 belønnet med den kommunale arkitekturpris. Fordi det er smukt og leger med måden at bo på. Foto: Casper Dalhoff Anna Marie Madsen og Rasmus Møller har sået vilde blomster og lader naturen omkring huset gro. Det udvisker yderligere grænsen mellem natur og bolig. Foto: Casper Dalhoff Fordelene overstiger langt udfordringerne: Ja, glasruderne skal vaskes. Regnen klarer ydersiden, mens parret en gang om året vasker indersiden. Foto: Casper Dalhoff Anna Marie Madsen og  Rasmus Møller nyder naturen: Alle årstider er flyttet med helt ind i huset, hvor man hører fuglene synge, vinden ruske og fornemmer skyerne lege med lyset. Foto: Casper Dalhoff En alkove i glashuset giver de ekstra sovepladser, som blev sparet væk inde i boligen. Foto: Casper Dalhoff Under corona har uderummet under glas givet mulighed for at samle familie og venner i trygge rammer. Stenovnen bliver især brugt til pizzabagning. Foto: Casper Dalhoff Foto: Casper Dalhoff Tagterrassen fungerer både til Anna Marie Madsens yogaundervisning og om vinteren i sollyset som Middelhavslun spiseplads. Foto: Casper Dalhoff Under drivhusets tag vokser vin, blåregn, tomater og krydderurter lystigt og bidrager med duft og Middelhavsstemningen. Foto: Casper Dalhoff

I kan ikke være herfra!

Konstateringen er faldet et par gange, når nysgerrige udefra kiggede forbi, mens Anna Marie Madsen og Rasmus Møller igennem en periode på knap tre år rykkede ned, rensede mursten og genopbyggede ejendommen på toppen af en af de store, grønne istidsbakker, som udgør den nordlige del af Mors. ..

Læs også