Privatøkonomi

En sjov hvislende lyd på toilettet var eneste tegn på katastrofen under gulvet

Mere end en tredjedel af gulvet i Tove og Jens Worm Petersens parcelhus har måttet fjernes, efter at en 40 år gammel samling sprang læk og pumpede vand ud i månedsvis.

Tove og Jens Worm Petersen, Holte, har fået fjernet 70 kvm gulv i parcelhuset, efter at det i marts blev opdaget, at en læk i en samling af de skjulte rør over flere måneder havde sendt ca. 45 kubikmeter vand ud under huset. 

Foto: Christian Lykking

Første gang Jens Worm Petersen midt i marts kaldte sin kone ud på toilettet og spurgte, om hun også kunne høre en sjov hvislende lyd, sagde hun nej. Men nogle dage efter kunne hun også høre lyden. Den viste sig at dække over en skjult vandskade, som foreløbig ser ud til at løbe op i over 700.000 kr.

»Jeg skilte cisternen ad for at se, om der var kalk i, men kunne ikke se, at der var noget galt. Så efter en uges tid ringede vi til forsikringsselskabet, der mente, vi skulle have en vvs’er ud. Og så gik det stærkt, for han målte et brud på røret med varmt vand under gulvet i en af husets brusenicher,« fortæller Jens Worm Petersen. ..

Læs også