Privatøkonomi

Ejendomsmægler: Byggegrunde er blevet revet væk under corona

Det lave udbud på boligmarkedet har fået flere til at bygge nyt, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Artiklens øverste billede
Udbuddet af helårsgrunde er skrumpet under coronakrisen. Arkivfoto: Ole Lind

Byggegrunde har været i høj kurs under coronakrisen. Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæden Nybolig i en pressemeddelelse. Dermed peger ejendomsmæglerkæden på, at det ikke kun er markedet for huse, ejerlejligheder og sommerhuse, som er buldret frem under krisen.

I marts 2020 var der ifølge Boligsiden.dk 4.305 helårsgrunde til salg. Det til var i juli 2020 faldet til 4.057, mens det i juli i år var nede på 3.279. Siden coronakrisen er udbuddet dermed faldet med næsten 24 pct., mens det de seneste 12 måneder er faldet med 19 pct.

I Nybolig vurderer man, at det er det lave udbud af boliger til salg, der har fået flere og flere til at købe en grund for at bygge nyt.

»Hvis du ikke kan finde den rette bolig, kan et godt alternativ være at bygge et nyt hus, hvor du grundlæggende kan få det, som du vil have det. Det har mange gjort det seneste år, og vi kan se, at salget af grunde har været højt,« udtaler Peter J. Mattsen, adm. direktør i Nybolig, i pressemeddelelsen.

Den store aktivitet på boligmarkedet under coronakrisen fik antallet af boliger til salg til at dykke til et meget lavt niveau, men de seneste måneder er udviklingen vendt. I begyndelsen af juli nåede antallet af boliger for første gang siden nytår op over 40.000, viste tal fra Boligsiden.dk.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at priserne på ejerlejligheder fra maj 2020 til maj i år er steget med 12,5 pct. I samme periode er priserne på huse steget med 14 pct.

Danmarks Statistik pegede i forbindelse med offentliggørelsen af tallene på, at det var fjerde måned i træk, at den årlige prisstigningstakts på enfamiliehuse er tocifret. Det er første gang i statistikkens historie, at det er sket. Statistikken går tilbage til 2006.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.