Privatøkonomi

Ny forsikring mindsker risikoen for ubehagelige overraskelser ved boligudlejning

I fremtiden vil det være muligt at forsikre sig mod tyveri og hærværk, når man udlejer sin bolig privat eller gennem online-portaler.

Artiklens øverste billede
Fra 2018 til 2019 steg antallet af bookinger i Danmark via Airbnb med 10% fra 1 million til 1,1 million. Foto: Arkiv

Når man fremover udlejer sin bolig i en periode gennem Airbnb og lignende portaler, skal det være muligt for at forsikre sig mod tyveri og hærværk. Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse fra forsikringsselskabet Tryg, der ifølge dem selv bliver de første i Danmark, som tilbyder deres kunder at gardere sig mod ødelæggelser i forbindelse med udlejning.

Det har ikke været muligt at kunne forsikre sig mod sådanne situationer, men efter en stigende interesse for netop denne type forsikring, bliver det nu en mulighed.

Det problem kommer man nemlig nu til livs ved hjælp af forsikringen, der kommer til at fungere som en tilvalgsordning til indboforsikringen. Tiltaget kommer på baggrund af flere udlejere, der er kommet i klemme mellem forsikringsselskaber og udlejningsbureauer, som ikke har skullet dække skaderne ifølge betingelserne.

»Der findes desværre eksempler på udlejere, der kommer hjem til en smadret lejlighed eller hus, hvor de selv har måttet dække omkostningerne,« fortsætter Thomas Klærke i pressemeddelelsen.

Det har ikke været muligt for Tryg at finde tal på, hvor mange udlejere, der er havnet i situationen, men efterspørgslen er øjensynligt stor nok til, at det nu bliver muligt at forsikre sig mod hærværk og lignende ødelæggelser. Tryg skriver i en mail, at tilvalgsordningen kommer til at koste 300 kroner årligt, og forventer i øvrigt at flere tusinde kunder vil benytte sig af udlejningsdækningen.

Der er mange danskere, der benytter sig af udlejning gennem portaler som Airbnb. I 2019 havde virksomheden 1,1 millioner bookinger i Danmark, mens tallene for 2020 endnu ikke er offentliggjorte. Det kan også være en profitabel forretning at udleje sin bolig gennem portaler eller bureauer. Således må man tjene op til 29.900 kroner, før der skal betales skat af lejeindtægten.

Flere forsikringsselskaber tilbyder dækning ved udleje af feriehuse, heriblandt Topdanmark, der dog skriver, at de ikke har en lignende husforsikring i støbeskeen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.