Privatøkonomi

Vejret bliver værre og vandskaderne flere. Det ved boligejerne godt – men de gør ikke noget ved det

Klimaforandringerne bekymrer boligejerne, viser ny undersøgelse. Alligevel er mange tilbageholdende med at gøre noget for at sikre deres hjem mod vand- og stormskader.

Det er ikke til at komme udenom, at vejret i fremtiden bliver voldsommere. Det er fire ud af fem boligejere bevidste om. Alligevel har de færreste planer om tiltag, der skal sikre deres bolig mod skader. Foto: Finn Frandsen Selvom man ikke bor i et område, der før er blevet ramt af voldsomt vejr, bør man forholde sig til, at det kan ske i fremtiden, mener klimasikringsekspert Tue Patursson. Foto: Philip Davali Selvom man ikke bor i et område, der før er blevet ramt af voldsomt vejr, bør man forholde sig til, at det kan ske i fremtiden, mener klimasikringsekspert Tue Patursson. Februar 2020 har budt på rekordstore mængder nedbør. Flere steder i Jylland har vandmasserne voldt beboerne store problemer. Søvej Silkeborg. Tryg opsætter mobilkontor for at hjælpe beboere i Jyllinge, der stadig er uden strøm og vand efter den seneste storm. Gudenåen går over sine bredder. Vandstanden var også høj i Silkeborg, hvor åen gik over dens bredder og oversvømmede de omkringliggende stier. Foto: Mads Frost Der har været rekordstore mængder nedbør i februar 2020. Det har voldt beboerne i Jylland problemer flere steder. Reportage fra Silkeborg og Ry. Uvejr med skybrud over Bøvling Kirke i Vestjylland, mens en mejetærsker forsøger at få høsten i hus i tørvejr. Landevej. 

Danske boligejere bliver mere og mere bekymrede for, hvordan forandringerne i vejret og klimaet kommer til at påvirke deres boliger. Det viser en ny undersøgelse foretaget af forsikringsselskabet Codan.

»Helt overordnet så er der fire ud af fem, som har en forventning om, at vejret bliver værre, og at der kommer flere skader,« siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan...

Læs også