Privatøkonomi

Danske Bank sænker renten på indlån for danske kunder

I kølvandet på Nationalbankens nedsættelse af rentesatser har Danske Bank nu, ligesom Nordea og Jyske Bank, valgt at sænke indlånsrenten for private kunder.

Danske Bank bliver den tredje bank i Danmark, der sænker indlånsrenten for privatkunder i denne uge. Foto: Jens Dresling

Danske Bank bliver nu den tredje bank på få dage, der gør det dyrere for kunder at have opsparing stående.

I en pressemeddelelse melder banken ud, at man sænker renten på indlån for privatkunder i Danmark til minus 0,7 pct. om året.

Beslutningen sker som følge af Nationalbankens nedsættelse af rentesatserne d. 1. oktober, hvilket tidligere på ugen også har fået både Jyske Bank og Nordea til at sænke deres indlånsrenter til ligeledes minus 0,7 pct.

»Renten på indlån er kun en lille del af den pakke, vi tilbyder vores kunder, som jo også består af stærk rådgivning, gode værktøjer, netværk og meget mere,« siger Niels Bang-Hansen, erhvervsdirektør i Danske Bank, i meddelelsen.

Grænsen for, hvor mange penge, kunder kan have stående uden at betale for det, er fortsat 100.000 kr. Det vil sige, at den negative rente først gør sig gældende, når opsparingen overstiger det beløb, og ligeledes også kun beregnes af det, der overstiger.

Har kunder altså 300.000 kr. stående på en opsparing ved Danske Bank, vil der skulle betales renter for de 200.000 kr.

»Vi må konstatere, at det lave renteniveau varer ved, og at de negative renter fortsætter med at falde. Det bliver vi som bank nødt til at reagere på for at sikre os den nødvendige kapital,« understreger Niels Bang-Hansen om beslutningen, der træder i kraft d. 25. oktober i år.

Danske Bank har ligeledes besluttet også at sænke renten på indlån for erhvervskunder til minus 1,1 pct. fra d. 1. december i år.

»Vi kan heldigvis se, at langt de fleste af vores erhvervskunder er kommet fornuftigt igennem coronakrisen, at der er fart på rigtig mange virksomheder, og at de er gode til at tilpasse sig ændringer,« afslutter Niels Bang-Hansen.

Læs også