Privatøkonomi

Endnu en rekord på boligmarkedet - ejendomsmæglerkæden Home har registreret den højeste interesse for at købe bolig

Selv om interessen for boligkøb er på det højeste niveau, venter Home ikke et nyt boligboom.

Homes køberbarometer er i oktober landet på det højeste niveau i barometerets historie. Foto: Thomas Borberg

Rekordernes tid er ikke ovre på boligmarkedet. Selv om der har været flere indikationer af, at det tårnhøje tryk er faldet, så peger en ny måling i en noget andet retning.

Det såkaldte køberbarometer, som ejendomsmæglerkæden Home får lavet af Yougov, viser nemlig, at 17,7 pct. af de flere end 2.000 adspurgte har planer om at købe bolig. Det oplyser Home i en pressemeddelelse.

»Det er ikke set højere under coronapandemien. Ja, faktisk ikke siden vi begyndte med at måle køberinteressen i 2017,« udtaler Michael Dalsager, der er boligmarkedsanalytiker og talsperson i Home, i pressemeddelelsen.

Til sammenligning viste køberbarometeret på samme tidspunkt sidste år, at 13,2 pct. af de adspurgte havde tankerne rettet mod et boligkøb.

På trods af den rekordhøje måling vurderer man i Home, at vi ikke står over for endnu et boom på boligmarkedet, som det var tilfældet, da store dele af samfundet blev lukket ned under coronakrisen.

»Boligmarkedet er kommet ned fra de spidse tinder, og vi ser mere målingen som tegn på, at boligmarkedet fortsætter den mere stabile rute, der har vist sig de seneste måneder, hvor fremvisningerne går lidt frem igen,« lyder det fra Michael Dalsager.

Den laveste værdi i køberbarometerets historie blev registreret i april 2020, hvor 11,6 pct. af de adspurgte angav, at de gik med planer om at købe en ny bolig. Siden eksploderede aktiviteten på boligmarkedet i en sådan grad, at der blev sat den ene rekord efter den anden.

»Nedlukningstiden og boligboomet er historiske hændelser, som ingen af os kunne forudsige på forhånd. Corona skubbede ganske enkelt til vores liv og boligplaner med en kraft og styrke, som vi nok ikke kommer til at se lige med det samme igen. Men danskerne er tydeligvis ikke færdige med at drømme om et nyt hjem og købe bolig,« lyder det fra Michael Dalsager.

Læs også
Top job