Privatøkonomi

Ferie i Danmark hitter: Udlejningen af sommerhuse har sat rekord

Selv om det endelige tal for 2021 endnu ikke er klar, står det klart, at det forgangne år bød på det bedste år nogensinde i forhold til udlejning af feriehuse.

2021 har været et godt år for de danske sommerhusudlejere. Foto: Ernst van Norde

Danskerne er strømmet ud i de danske sommerhusområder i så stor stil, at det har ført til en bemærkelsesværdig rekord. På trods af, at de endelige tal for 2021 ikke er blevet opgjort, står det allerede nu klart, at 2021 bød på en rekord for feriehusudlejningen.

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

»Det understreger i den grad, hvor stor efterspørgslen har været efter at holde ferie herhjemme. Det er i særlig grad de danske gæster, som trækker læsset, og antallet af danske overnatninger sætter da også rekord,« skriver Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

I de første 11 måneder af 2021 er der blevet registreret 21,1 mio. overnatninger i danske sommerhuse, som bliver udlejet. Den tidligere rekord blev sat i 2019, hvor der i alt blev registreret 20,7 mio. overnatninger.

 

»Udviklingen er stadigvæk et udtryk for corona og staycation, hvor danskerne i høj grad har valgt at holde ferie i det danske sommerland,« skriver Mikkel Høegh, der er afdelingsdirektør i Jyske Realkredit, i en kommentar. 

Inden coronakrisen skyllede ind over verden, tegnede danske gæster sig i 2019 for 5,3 mio. overnatninger. Dette tal steg i 2020 til lige i underkanten af 9 mio., og i de første 11 måneder af 2021 har danske gæster tegnet sig for 10,7 mio. overnatninger, hvilket er det højeste antal nogensinde.

»Corona har således ændret markant på ferievanerne, hvilket formentlig mest er af nød end af lyst. Vi må således forvente, at antallet af danske overnatninger over tid vil falde tilbage på et mere normalt niveau. Det bliver dog formentlig en lang tilpasningsproces i det corona først skal ebbe ud og rejserestriktioner på tværs af kloden skal deaktiveres,« lyder vurderingen fra Mikkel Høegh.

Læs også
Top job