Privatøkonomi

Goldman Sachs: Man bør købe stabile aktier som forberedelse på økonomisk stormvejr i USA og Europa

Faretruende skyer har trukket op over økonomien og øget nervøsiteten i aktiemarkedet. Men der er et sted, hvor man som investor kan søge hen for at finde ly for et fremtidigt økonomisk uvejr ifølge investeringsbanken Goldman Sachs.

Artiklens øverste billede
Mørke skyer risikerer ifølge Goldman Sach at trække op over amerikansk økonomi. Så er det en fordel at eje stabile aktier. Foto: AP Photo/Denis Paquin

Tiden er inde til, at investorerne spænder sikkerhedsselen og køber stabile aktier som følge af den fortsat voksende økonomiske usikkerhed. Således konstaterer Ben Snider, der er strateg i Goldman Sachs, i en ny analyse.

Han slår et slag for, at ”billige” aktier med en lav aktiekurs og få udsving i indtjeningen er en fordel at eje i den nuværende markedssituation.

»Miljøer med aftagende økonomisk vækst og strammere finansielle forhold har historisk været understøttende for aktier med ”kvalitets”-karakteristika. Herunder aktier i selskaber med stabil vækst og stabile kurser,« skriver han.

S&P 500 Low Volatility-indekset, der følger aktiekurserne inden for ”stabil vækst” i det toneangivende amerikanske indeks, har siden årsskiftet givet et afkast på 2 pct. Til sammenligning er det brede S&P 500 faldet 8 pct.

Hvis man skal tro Goldman Sachs-strategen, er de stabile aktier attraktive målt ud fra værdiansættelsen eller P/E-værdien, hvorfor de ser ud til at have flere kursstigninger i sig, hvis det økonomiske billede begynder at krakelere.

»Stabile aktier handles ikke med krævende værdiansættelser, hvilket øger chancen for, at de klarer det bedre end resten af markedet, hvis de makroøkonomiske forhold bliver mere og mere udfordrende. Aktier med stabile kurser og en stabil indtjeningsvækst handles generelt med en præmie i forhold til de mere volatile og typiske S&P 500-aktier. Alligevel har værdiansættelserne de seneste år været meget lavere end normalt relativt set,« bemærker Ben Snider i sin note.

Han fremhæver, at de stabile aktier, Goldman Sachs har udvalgt, lige nu har en P/E-værdi, der er blot 8 pct. højere end S&P 500-indeksets. Forskellen var over 20 pct. i 2018-2020.

»Vores værdiansættelsesmodel viser, at stabil indtjening har fået en voksende betydning for aktiernes P/E-værdi,« konstaterer strategen.

Nedgang i den økonomiske vækst, tårnhøj inflation, stigende renter og krigen i Ukraine har siden starten året rystet fundamentet under de finansielle markeder og øget frygten for en økonomisk recession.

Først offentliggjorde Deutsche Bank i starten af måneden en analyse, hvori storbankens analytikere spåede, at USA står over for en recession inden for de næste to år. Siden er andre aktører kommet frem til samme konklusion.

»Alt imens et stærkt økonomisk momentum begrænser den kortsigtede risiko, øger de pengepolitiske stramninger, vi har i vente, chancen for en recession. Vi mener derfor, at oddsene for en recession er omkring 15 pct. de næste 12 måneder og 35 pct. inden for de næste 24 måneder,« forudså Goldman Sachs’ analytikere i en note, som blev udgivet for en uge siden.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.