Privatøkonomi

Millionregning til telekunder: TDC-døtre drejer på prisskruen

Nuuday er ramt af stigende lejeudgifter til søsterselskabet TDC Net. For private Yousee-kunder betyder det nye prisstigninger. 

Artiklens øverste billede
For 10 år siden var en gammeldags stuetelefon med opkald via det mere end 100 år gamle kobbernet fast inventar i mere end en mio. husstande og virksomheder. Foto: Thomas Borberg

Hundredtusinder af fastnetkunder i Yousee står til at blive ramt af endnu en prisstigning – den anden på bare ni måneder.

»Prisstigningen er desværre nødvendig for at dække øgede omkostninger til netværksleverandøren,« skriver Yousee til privatkunder, som den 1. april vil opleve, at det månedlige abonnement stiger fra 184 kr. til 209 kr. – et hop på knap 14 pct.

Samme kunder blev i juli sidste år ramt af en stigning i det månedlige abonnement på 20 kr., og samlet har privatkunder med en gammeldags stuetelefon dermed indkasseret en årlig prislussing på 540 kr. på bare ni måneder.

Vi hæver prisen for at dække de øgede omkostninger og ikke for at hæve vores indtjening.

Mikkel Riis-Jørgensen, presseansvarlig i Nuuday/Yousee

Yousee er en del af Nuuday, som har favnet alle de kundevendte forretninger i TDC-forretningen siden etableringen i 2018. Ved samme lejlighed blev TDC’s kabel-, mobil- og fibernet udskilt i et nyt infrastrukturselskab kaldet TDC Net.

Når Yousee skriver, at selskabet er ramt af øgede omkostninger til netværksleverandøren, dækker det over, at Nuuday-ejede Yousee skal aflevere flere penge til TDC Net. Begge selskaber har dog samme ejere i form af den australske investeringsbank Macquarie samt de tre danske pensionskæmper PKA, PFA og ATP.

Mikkel Riis-Jørgensen, presseansvarlig i Nuuday/Yousee, understreger i en mail til Finans, at prisstigningen ikke lander i Nuuday-kassen.

»Vi hæver prisen for at dække de øgede omkostninger og ikke for at hæve vores indtjening. Før prisstigningen i 2022 havde vi siden 2014 holdt priserne på fastnetabonnementer i ro,« forklarer Mikkel Riis-Jørgensen.

Nuuday oplyser ikke, hvor mange privatkunder der bliver ramt af den kommende prisstigning, men forklarer, at »det er langt størstedelen« af fastnetabonnenterne. Hertil kommer et mindre antal erhvervskunder, lyder det.

Med udgangen af september sidste år havde Nuuday 236.000 privatkunder. Med det som udgangspunkt vil et prishop på 25 kr. om måneden betyde årlige merindtægter på op mod 70,8 mio. kr. Regnes 2022-stigningen til de private fastnetkunder med, har prisstigninger på bare ni måneder sikret Nuuday med TDC Net på bagsmækken årlige merindtægter på op mod 127 mio. kr.

Det er dog langt fra kun kunder med en gammeldags stuetelefon, der er ramt af de interne opkrævningsmanøvrer mellem Nuuday og TDC Net.

Ved indgangen til 2023 hævede Yousee den månedlige pris for bredbåndskunder med en såkaldt DSL-løsning (bredbånd leveret via telefonstikket, red.) med 10 kr. svarende til en årlig merpris på 120 kr. 

Det seneste tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur viser, at der med udgangen af juni sidste år var 455.000 DSL-kunder. Yousee er største aktører på DSL-markedet. Præcis hvor mange Yousee-kunder, der blev ramt af stigningen den 1. januar, er uvist.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.