Privatøkonomi

Solcellefeberen kan bryde ud igen - for en kort bemærkning

Går man med planer om at erhverve sig et solcelleanlæg, kan der være godt nyt på vej til de hurtige.

Artiklens øverste billede
Et nyt forslag til ændring af solcellereglerne ser ud til at gøre forholdene for nye investorer markant bedre. Men man skal være hurtig.

Der er i de seneste år dukket en masse solcelleanlæg op i de danske villakvarterer, og går man med planer om at hoppe med på bølgen, bliver der i marts skruet op for den pris, som man får pr. kWh.

Det er en ny aftale, der mandag den 26. januar skal til høring hos Energistyrelsen, og den vil sende prisen pr. kWh, som solcelleanlægget producerer, op på 1,02 kr. fra de nuværende 60 øre.

Jørgen Due Thomsen, forrentningschef hos Energimidt, forventer, at aftalen bliver vedtaget inden for de kommende uger, men hvis man vil have del i den nye pulje, skal man være hurtig.

»Det er kun fra den 15. marts til den 31. maj, at man kan søge om del i puljen. Samtidig er puljen på i alt 12 MW, hvilket vi forventer svarer til omkring 3.000 private anlæg, og det fungerer efter først til mølle-princippet,« siger Jørgen Due Thomsen.

For at søge del i puljen skal man ikke have anlægget monteret og i drift, man skal blot have skriftligt bevis for, at man har købt et solcelleanlæg, når man søger.

Hvis man alligevel ikke får del i puljen og har købt et solcelleanlæg, er der dog hjælp at hente, fortæller Jørgen Due Thomsen.

»Man kan kvit og frit få sine penge tilbage, hvis man ikke får del i den pulje, som bliver udstedt. Men ordningen er længe ventet, og den er markant bedre, end de nuværende forhold. Derfor kommer det til at gå stærkt,« siger Jørgen Due Thomsen.

Tænker du allerede nu på at opsætte et utroligt stort solcelleanlæg, skal du lige vente lidt, inden du bestiller. Hver hustand må nemlig maksimalt have et solcelleanlæg, som er på 6 kW.

Jørgen Due Thomsen mener, at det er et oplagt tidspunkt at foretage en investeringen i solcelleanlæg på, fordi renterne i den finansielle verden lige nu er meget lave.

»Der er meget lidt at hente i rente på en almindelig lønkonto lige nu. Med den kommende ordning vil et solcelleanlæg have en forrentning på mellem seks og ni pct. om året, alt efter hvor meget solen skinner,« siger Jørgen Due Thomsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.