Privatøkonomi

John Norden trækker sig som direktør for Mybanker

Mybankers profil skal skærpes udadtil, siger ny direktør.

Artiklens øverste billede
John Norden får en helt ny rolle hos Mybanker.

En af Danmarks mest brugte bankeksperter, John Norden, trækker sig som direktør for Mybanker med omgående virkning. Han erstattes af Morten Westergaard og Nikolaj Hendriksen, der bliver sidestillede direktører.

Skiftet har været forberedt gennem længere tid, og John Norden fortsætter som bestyrelsesformand med virkning fra den 24. februar og nu som menig medarbejder i Mybanker, som han selv har været med til at stifte.

»Jeg har fyret mig selv, kan man godt sige. I 2020 har jeg været i Mybanker i 20 år, og så tror jeg, at jeg gerne vil lave noget helt andet,« siger John Norden.

John Norden ejer sammen med sin hustru, Elisabeth Arendt, ca. 40 pct. af aktierne i Mybanker. De to nye direktører er også medejere.

Den slags skal forberedes i god tid, og det får vi nu. To unge håbefulde mennesker får chancen for at føre vores vision videre.

John Norden, tidligere direktør, Mybanker

»Den slags skal forberedes i god tid, og det får vi nu. To unge håbefulde mennesker får chancen for at føre vores vision videre. Jeg fortsætter med at udføre mine sædvanlige opgaver, men får nu mulighed for at trappe ud,« siger John Norden.

Han er på mange måder blevet synonym med Mybanker med hyppige tv-optrædender. Det vil han fortsætte med indtil videre, men det er meningen, at Morten Westergaard gradvist skal tegne virksomheden tydeligere.

»Jeg har ikke noget imod at være på tv. Det er ganske spændende, ofte får man nul forberedelse, inden man skal svare på et eller andet. Jeg kan godt forestille mig, at jeg ikke orker at høre mig selv sige det samme, når jeg har rundet de 60,« siger John Norden.

Mybanker er oprindelig en sammenligningsportal, der skal sikre, at kunderne får de bedste renter i bankerne. I dag kan Mybanker tilbyde kunderne at lægge hele deres bankforretning i udbud. Den del af forretningen er blevet en større og større succes.

John Norden har siden finanskrisen været brugt som kommentator og ekspert ikke kun til spørgsmål om bankkundernes vilkår, men også om hele sektorens udvikling. Det er en rolle, han ikke selv har bedt om, understreger han.

»Men når jeg bliver spurgt pænt, så svarer jeg pænt,« som han udtrykker det.

Vi skal i højere grad fokusere på at levere kundeemner til pengeinstitutterne.

Morten Westergaard, ny direktør for Mybanker

Hans efterfølger Morten Westergaard understreger, at der ikke skal ske nogen paladsrevolution, men Mybanker skal strammes til, som han udtrykker det.

»Vi skal i højere grad fokusere på at levere kundeemner til pengeinstitutterne. Når vi spørger folk nu, hvad vi laver, er der rigtig mange forskellige bud. Vi vil sindssygt gerne have, at vores brugere præcist ved, hvad de kan bruge os til. Det vil vi godt gøre endnu tydeligere,« siger Morten Westergaard.

Mybanker satser stort på it-udviklingen. I dag har udviklingsafdelingen 10 ansatte, og planen er, at den skal udvides yderligere i år.

En anden af medstifterne, Elisabeth Arendt fortsætter i Mybanker. Det er hende, der står bag indsamlingen af rentesatser og andre priser fra pengeinstitutterne.

Bestyrelsesrokaden sker på Mybankers ordinære generalforsamling den 24. februar, hvor bestyrelsesformand Jørgen Meulengracht Top efter ønske træder tilbage. Han har været bestyrelsesformand i 12 år. I den periode er Mybanker vokset fra lille startupvirksomhed til Danmarks største forbrugertjeneste for bankskifte.

»Jørgen Meulengracht Tops store kompetencer indenfor bankverdenen har været afgørende for Mybankers succes. Jørgen Meulengracht Top har løst opgaven med viden, indsigt og kærlighed til Mybanker, og vi takker Jørgen Meulengracht Top for hans store indsats gennem alle årerne,« siger John Norden.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.