Privatøkonomi

Gå i prins Joachims fodspor: Slagtilbud på luksus-slot

Grøngroft. Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Efter Prins Joachim for omkring tre år siden forlod pastoraterne omkring den dansk-tyske grænse, har det skortet på royalt islæt på egnen.

Men selvom du ikke har blåt blod pulserende i årerne, kan det være dig, der i fremtiden spreder lidt kongelig atmosfære i Sønderjylland.

Det historiske slot Grøngrøft Slot, der ligger omkranset af en voldgrav, på en 3,2 hektar stor grund nær Gråsten, er nemlig netop kommet til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Og her kan royalister og andet godtfolk med pengepungen i orden erhverve sig slottet, der har et boligareal fordelt på to etager og mere end 400 kvadratmeter.

Som slotte har for vane, er her også et spir - beklædt med kobber, en vognport - udført i smedejern, hall, sparum med plads til otte-ti personer og naturligvis en vinkælder.

Dertil kommer flere køkkener, adskillige værelser, stuer, badeværelser og to udbygninger - hvor man blandt andet kan lægge sig på ryggen og luftcykle eller dunke bolde i gulvet i sin helt egen gymnastiksal.

Lav kvadratmeterpris

Vil man købe sig ind på slottet, er det en beskeden kvadratmeterpris, der i dag skal betales - i alt er slottet nemlig udbudt til salg for 7,5 millioner kr.

Altså hvad der svarer til en kvadratmeterpris på under 7.000 kr., når alle ejendommens godt 1.100 kvadratmeter regnes med.

Det er en noget lavere pris, end den slottet sidst var udbudt til salg for, skriver Boliga.

Fra 2012 til 2015, hvor slottet var on-off på markedet, var prisen nemlig 7,5 millioner kr. dyrere - den gang stod der således 15 millioner kr. på salgsopstillingen.

Og det er ikke den eneste betragtelige prisnedsættelse, slottet har gennemlevet, selvom det over de senere år er gennemgribende istandsat med blandt andet totalrenoverede lofter og nye køkkener.

Tilbage i juni 2009 var slottet nemlig udbudt til salg yderligere 7,5 millioner kr. dyrere - og dermed til en pris i den rigtig høje millionklasse på 22,5 millioner kr.

Flere hundrede år gammel

Ejendommen kan angiveligt føres tilbage til år 1536, og blandt de tidlige ejere menes at være greve-slægten Ahlefeldt.

Lidt længere nordøst på, i den fynske by Kerteminde er for øjeblikket et andet slot til salg, hvor man også kan få stillet lysten til at gå i adelige fodspor. Her er slottet Ulriksholm nemlig til salg, som i sin tid blev opført af selveste Kong Christian d. 4. til sønnen Ulrik Christian Gyldenløve.

Se Grøngrøft Slot her 

Læs også