Privatøkonomi

Mest ferie for pengene: Bestil fly 36 dage og hotel 29 dage før afrejse

Hvis man vil af med færrest penge for sin sommerferie, skal man bestille godt fem uger i forvejen, viser ny undersøgelse fra Adobe.

Når de nordiske rejsende tager på ferie i Europa, foretrækker de ifølge en ny undersøgelse fra Adobe at besøge destinationer som Malaga, Alicante og London. Arkivfoto Foto: Morell

Har man ikke fået bestilt flybilletterne til årets sommerferie, er der muligvis ingen grund til panik endnu. Det er nemlig stadig muligt at få fingrene i de billige afgange. 

For ifølge Adobe får man den bedste pris, hvis man bestiller sine flybilletter præcis 36 dage før afrejse. Samtidig sikrer man sig den bedste pris på hotelovernatning, hvis man bestiller 29 dage inden afgang.

Det fremgår af software-virksomhedens nye rapport, Adobe Digital Insights 2017 Online Travel Trends Report.

»Vores rapport bygger bl.a. på data indsamlet fra flere milliarder besøg på rejserelaterede hjemmesider og giver et stærkt fingerpeg om tendenser inden for køb af rejser online, hvor de fleste jo i dag bestiller f.eks. fly og hotel,« udtaler Imran Afzal, nordisk marketingchef for Adobe Experience Cloud, i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Den gør os også i stand til at spå om, hvornår man ideelt bør bestille sin ferie.«

Rapporten ser samtidig nærmere på rejsetrends i Europa og USA og viser, at de nordiske rejsendes fortrukne destinationer inden for Europa er steder som Malaga, Alicante, London og Faro i Portugal. Samtidig er rejsemål som USA, De Forenede Arabiske Emirater og Thailand de nordiske rejsendes favoritter, når det kommer til besøg uden for Europa.

Derudover viser rapporten også, at der blandt de europæiske forbrugere er en stigende interesse for cruise-rejser. I løbet af de seneste tre år er europæernes besøg på cruise-hjemmesider næsten fordoblet, og alene i 2017 har der ifølge rapporten været en vækst på 32 pct. sammenlignet med i fjor.

Adobe Digital Insights 2017 Online Travel Trends Report bygger på analyse af data fra mere end 16 milliarder besøg på større websites inden for fly, hotel, rejse, biludlejning mm. mellem 2015 og marts 2017.

BRANCHENYT
Læs også