Privatøkonomi

Boliger sælges med stor rabat på Lübker Golf Resort

Boligejere må sluge større tab på det prestigefyldte luksusresort Lübker Golf Resort på Djursland.

Denne bolig på Lübker Golf Resort kan lige nu erhverves til halv pris af, hvad den i sin tid blev købt til. Foto: Home

Arkitekttegnede luksusvillaer på det prisbelønnede og prestigefyldte Lübker Golf Resort på Djursland sælges lige nu med store rabatter.

Som Finans har beskrevet, betegnes den nuværende økonomiske situation på milliardresortet som uholdbar i længden, og det har gjort det svært for de mere end 200 bolig- og grundejere at opretholde værdien af deres fritidsejendomme.

Faktisk har nogle boligejere på resortet allerede måttet sluge større tab på salg af deres bolig, fortæller resortets ejer, erhvervsmanden Carl Aage Nielsen.

Det bliver bevist ved et kig på statistikken hos Boliga, hvor det fremgår, at en bolig på Lübker Golf Resort i 2014 blev solgt for 2 mio. kr., men i oktober sidste år gik for under den halve pris, nærmere bestemt 850.000 kr.

Flere boliger er på vej i samme retning.

For lige nu er 25 boliger på Lübker Golf Resort nemlig sat til salg ifølge Boliga, og en del af dem har en udbudspris, der ligger langt under det, som de kostede, da resortet blev opført.

Lübker Golf Resort
  • Idemanden bag projektet var Poul Anker Lübker, som gik i gang med at realisere det i 2004
  • Der blev investeret mere end én mia. kr. i projektet, som officielt blev indviet i 2008
  • Resortet består af 36 golfhuller, dertilhørende træningsfaciliteter, wellness-center, restaurant, konferencelokaler og flere hundrede boliggrunde
  • Det anerkendte amerikanske blad Golf Magazine kårede i 2008 Lübker Golf Resorts mesterskabsbane til den bedste nyanlagte bane uden for USA
  • Siden er banen kåret til Danmarks bedste flere gange
  • I 2011 blev golfanlægget solgt efter flere år med dårlig økonomi og kursfald på First North-børsen, hvor resortet var noteret. Senere kom resten af resortet ind under det nye ejerskab
  • Carl Aage Nielsen overtog det fulde ejerskab af resortet i 2014. Han er fortsat eneejer

Én af de udbudte boliger er på adressen Lübker Alle 33. Boligen blev solgt for knap 2,6 mio. kr. i 2006, men er nu udbudt til 1.250.000 kr. Altså et nedslag på over 50 pct. i forhold til den oprindelige pris.

Boligen har desuden tidligere været til salg for 2,6 mio. kr. for en årrække siden. Dengang blev den dog ikke solgt.

Per Kofoed fra Home er ejendomsmægler på den pågældende bolig og har været involveret i en lang række handler på Lübker Golf Resort siden resortets begyndelse.

»At en bolig bliver udbudt til halv pris på resortet, er bestemt ikke kendetegnende for hele områdets prisudvikling. Jeg har haft salg på Lübker, hvor boligejere ikke har lidt tab. Men der er dog ingen tvivl om, at boligpriserne generelt er faldende på resortet lige nu,« siger han til Finans.

Da resortet blev opført for over et årti siden, købte han selv én af resortets lejligheder. Den solgte han i efteråret sidste år.

»Jeg har selv været glad for at have en bolig på det fantastiske sted, som Lübker Golf Resort er. Men min kone og jeg ønskede en større bolig, end den lejlighed vi havde. Vi har dog endnu ikke fundet den rette bolig på resortet, som vi vil købe, og samtidig vil vi gerne se, hvordan den nuværende situation på resortet ender ud,« siger Per Kofoed med henvisning til de nuværende vanskeligheder på resortet.

Ud over boligen på Lübker Alle 33 forsøger han også lige nu at sælge en række andre ejendomme på resortet, heriblandt en bolig der i 2005 blev købt for 3,1 mio. kr., men nu forsøges solgt til under 2 mio. kr.

Finans har gerne villet tale med Lübker Golf Resorts grundejerforeninger. Mens det har ikke været muligt at træffe formanden for den sydlige grundejerforening, ønsker formanden for den nordlige grundejerforening ikke at udtale sig om resortet på nuværende tidspunkt.

Resortet er i økonomisk modvind, fordi driften ikke hænger sammen, udnyttelsen af den prestigefyldte golfbane halter, og en aftale med resortets grundejere, der skulle redde resortet ud af dets nuværende forfatning, netop er faldet til jorden.

Konsekvensen kan blive en afvikling af projektets omdrejningspunkt, golfbanen, har Carl Aage Nielsen fastslået over for Finans.

Lübker Golf Resort åbnede i 2008 og består af et større golfanlæg, wellness-center, spa, fitness-faciliteter, konferencelokaler, restaurant og flere hundrede boliger.

Der blev investeret mere end 1 mia. kr. i projektet, som erhvervsmanden Poul Anker Lübker stod bag.

Efter åbningen blev resortet noteret på First North-børsen, hvor det på et tidspunkt blev værdisat til næsten 2 mia. kr. Samtidig fik resortets tilhørende golfanlæg ros for at være i absolut verdensklasse og blev kåret til verdens bedste nye af sin slags i 2008.

Men efter store underskud og kursfald balancerede resortet på randen af økonomisk kollaps. Det fik Poul Anker Lübker og de andre ejere til at sælge golfanlægget for 25 mio. kr. til en ny ejerkreds i 2011, som samtidig påtog sig en fem-årig driftsforpligtelse, der udløb inden 2016-sæsonen.

I de efterfølgende år blev også resortets øvrige faciliteter og aktiviteter købt og samlet i det nye ejerskab. Wellness-center, ejendomme og byggegrunde blev erhvervet for over 60 mio. kr. i årene 2011 til 2013.

I slutningen af 2014 overtog Carl Aage Nielsen, der blev rig på salget af finansvirksomheden Midt Factoring, det fulde ejerskab af Lübker Golf Resort.

BRANCHENYT
Læs også