Privatøkonomi

Smart køretrick kan spare dig penge på ferien

Du kan spare mere end 3.000 kr. ved at leje bil i Tyskland.

Der kan være penge at spare ved at efterlade din danske bil i f.eks. Flensborg og leje en bil på tyske plader til resten af kør selv-ferien. Arkivfoto: Thomas Borberg Foto: Thomas Borberg / Polfoto

Rigtig mange danskere vælger at pakke bilen med familie og bagage og drage sydpå i sommerferien.

Der er mange udgifter forbundet med at tage på kør selv-ferie. Men hvis du dropper din egen bil lige syd for grænsen for i stedet at tage en tysk lejebil med ud i Europa, kan der være gode penge at spare, hvis du normalt kører i en minibil - den såkaldte poloklasse - eller større.

Det viser beregninger fra FDM.

FDM har regnet på et eksempel på en 14 dages tur fra Flensborg til Nice i Sydfrankrig, hvor en familie i alt kører 4.300 km. Her kan man spare op til 3.300 kr., hvis man skifter sin danske VW Passat stationcar ud med en tysk udlejningsmodel af samme type.

Hvis du skifter fra en bil i poloklassen, kan du spare omkring 1.500 kr. ved at skifte til en bil i samme klasse. Du kan også vælge at opgradere fra din Polo og gå helt op i Passat-klassen og stadig spare 500 kr. på ferien.

»Mange bliver overraskede, når de hører, at man kan spare penge på denne måde. Man slider mindre på sin egen bil, så den taber mindre værdi, og hvis man har en lidt ældre bil, kan man ofte også køre længere på literen, og dermed spare penge,« siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom i FDM.

De store besparelser skyldes, at der ikke er registreringsafgift på tyske biler, samt at de tyske lejebiler ofte kommer uden kilometerbegrænsning. Derfor er besparelsen også større, jo længere man regner med at skulle køre i løbet af ferien.

Der er ikke indregnet udgifter til parkering, da det er muligt at parkere gratis i Flensborg.

Beregningerne baserer sig udelukkende på de omkostninger, der er i forbindelse med ferieturen. Prisen for billeje er hentet d. 12. juni på udlejningsfirmaet AVIS' hjemmeside og løber for perioden 8.-22. juli.

Læs også