Privatøkonomi

Køberne får stadig rabat: Ni ud af ti sommerhuse sælges med nedslag

I hadsund er alle boliger blevet solgt under udbudprisen. Foto: Jyllands-Posten

Hvis man skal være så godt som sikker på rabat på boligen, så er det sommerhusmarkedet, man skal vende snuden mod.

Her bliver der nemlig givet rabat på 88 procent af alle handlerne på landsplan, viser en opgørelse fra den uafhængige boligportal Boliga.

Dermed er der stadig grobund for et afslag i forhold til den pris, sommerhuset træder ud på markedet med - og risikoen for budrunder er minimal.

Således er der i 2017 blevet betalt udbudsprisen i ni procent af handlerne, mens det kun er i tre procent af handlerne, at den endelige salgspris er endt højere end sommerhusets oprindelige udbudspris.

Om man kan få rykket på prisen eller ej, hænger også uløseligt sammen med, hvor i landet man er på jagt efter et feriefristed til at dase i hængekøjen. I visse områder er der næsten garanteret nedslag, mens sælgerne andre steder er væsentligt bedre til at ramme en pris, som også køberne kan gå med til.

Der er dog ikke en eneste by, hvor den procentvise andel af sommerhuse solgt med nedslag falder til under syv ud af ti handler.

Stensikker rabat

Hvis man nægter at købe noget til fuld pris, så er der en god idé at lede efter sommerhus i Hadsund. Her er alle boliger blevet solgt under udbudsprisen, mens det i Væggerløse og Blåvand er 98 procent af de solgte fritidshuse.

Noget mere nedslående nyt er der til køberne i Vejby. Her er prisen endt under den første udbudspris i 72 procent af tilfældene, mens et ud af fem sommerhuse er blevet solgt til den pris, som mægler og sælger er blevet enige om.

Det betyder også, at det blandt andet er i Vejby, man kan finde en stor andel af de huse, der er solgt til mere end udbudsprisen. I otte procent af handlerne har køberne måttet finde mere til sælgeren, end han eller hun har efterspurgt i første omgang. Dermed er Vejby det postdistrikt med procentvist næstflest handler over prisen.

Flest procentvise handler over prisen finder man i Nykøbing Sjælland. Her er 9 procent af sommerhusene blevet solgt til mere, end de blev udbudt til.

Her kan du se, hvor ofte prisen endte på, over eller under i dit foretrukne sommerhusområde

Læs også
Top job