Privatøkonomi
0

Flere familier tackler stigende boligpriser og flytter under samme tag

På blot fem år er der blevet mere end 35.000 flere boliger, hvor familier har valgt at flytte sammen. Tallet kan blive større, vurderer Nybolig.

Prisen på ejerlejligheder er steget med næsten 7 pct. i løbet af det seneste år. Foto:

I takt med at priserne på boliger stiger, flytter flere familier sammen for at mindske deres boligudgifter.

I løbet af de sidste fem år er der således blevet 35.108 flere boliger, hvor familier har valgt at flytte sammen. Det viser tal fra Danmarks statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

I 2013 var der 189.989 husstande registreret med flere familier. I dag er tallet oppe på 225.097, hvilket er en stigning på 19 pct.

Ifølge Nybolig har befolkningstilvæksten og de seneste års indvandring også indvirkning på statistikken.

»I mange andre kulturer end den danske er der langt større tradition for, at flere generationer bor sammen. Derfor ser vi, at især indvandringen fra Mellemøsten påvirker statistikken«, siger Nyboligs relationschef, Thomas Hovgaard.

Han fortæller yderligere, at det typisk er børnefamilier og bedsteforældre, der vælger at dele bolig, da det har en række praktiske fordele i forhold til fleksibilitet i familielivet med f.eks. børnepasning. Derudover vejer det økonomiske aspekt også tungt, hvor flere ser fordelene i at være flere om at betale de faste boligudgifter.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder er siden 2014 steget fra ca. 20.000 kr. til ca. 25.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også